10 citrusnih mirisa idealnih za ljetne dane



Toaletne vode i parfemi sa slasnim, vedrim citrusnim aromama mnogima su najdraži izbor za ljeto. Izdvojili smo deset takvih mirisa idealnih za vruće dane i večeri.

1. Chanel Cristalle Eau Verte
Nasljednik kultnog Chanelova parfema Cristalle iz 1974. godine. Miris je kombiniran od aroma magnolije, jasmina, bijelog cvijeća, sicilijanskog limuna i bergamota. Kreirao ga je ugledni nos Jacques Polge, koji je svojevremeno izjavio kako je parfem "unutrašnja mjera ženstvenosti".

2. L'Occitane Citrus Verbena
Osvježavajući miris sačinjen od voćnih sokova blistavih citrusa, talijanskog grejpa i listova verbene koju grije sunce Provanse. Miris koji okrepljuje poput pravog citrusnog napitka, a može se držati u hladnjaku te ga hladnog prskati na kožu za dodatan osjećaj osvježenja i svježine.

3. Nicolaï Eau de Yuzu
Toaletna voda koja se opisuje kao čudesna šetnja sofisticiranim japanskim vrtovima. Drveni akord na pozadini pačulija, gaiac drva i vetivera oblikuje kompoziciju i produžuje volatilnost citrusa i vodenih nota za svjež i snažan mirisni trag.

4. Dolce & Gabanna Light Blue Sun
Svježe, voćne i puderaste note toaletne vode "Light Blue Sun" donose senzualne i romantične mirisne senzacije. Otvara se s citrusnim i voćnim notama limuna, kokosove vode i zelene jabuke Granny Smith. U srcu mirisa su cvjetne note plumerije, jasmina i bijele ruže, dok bazu čine mošus, bourbon vanilija i cedar.

5. Jo Malone London Lime Basil & Mandarin
Unisex kolonjska voda koja se opisuje kao primamljiv i svjež miris limuna na karipskom povjetarcu. Otvara se živahnim tropskim aromama limete i mandarine. Dodatak bosiljka i bijelog timijana djeluje iznenađujuće, ali i okrepljujuće.

6. Calvin Klein CK One
Calvin Klein je u kreiranju parfema "CK One", koji karakterizira svjež miris citrusa, a koji se na tržištu pojavio 1994. godine, inspiraciju pronašao u ponašanju svoje kćeri i njezina društva - provokativni stil uz "političku korektnost". Jedan od prvih parfema na svijetu koji je nosio predznak unisex sadrži note sočne note papaje, ananasa, limuna i cvijeća, dok bazu čini zeleni čaj.

7. Versace Yellow Diamond
Čist, transparentan i živahan cvjetni miris, svjetlucav i intenzivan kao žuta boja, a luksuzan i ženstven poput dijamanta. Kompozicija se otvara iskričavom svježinom citrona, bergamota, nerolija i šerbeta kruške. U srcu su smješteni prozračni cvjetovi naranče, frezija, mimoza i lokanj. Bazu čine amber, dragocjeni mošus i guaiac drvo.

8. Giorgio Armani Acqua Di Gioia
Inspiriran ljetnim praznicima koje je dizajner provodio na otoku Pantelleria (gdje Armani ima vile), ovaj miris nastao je inspiriran idejom bijega u prirodu. Parfem je spoj osvježavajućih nota zdrobljenog lišća mente i limuna s Calabrije te slatkog jasmina i ružičastog papra uz bazu od bušina, šećera i djevičanskog cedra.

9. Guerlain Aqua Allegoria Limon Verde
Aromatični unisex miris koji podsjeća na ispijanje koktela na plaži. Parfem inspiriran brazilskim koktelom od bijelog ruma, soka limuna ili limete, šećera i zdrobljenog leda odvest će vas na neko sretno mjesto. Blistavi akordi limete i zelenih nota izuzetno se dobro slažu s mirisom tropskog voća i smokve.

10. Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh
Zabavan cvjetno-voćni miris koji će vas odvesti na neko vedro, sretno mjesto. Gornje note čine grejp, zeleni akordi, malina i kruška; srednje note su jasmin, ruža, ljubičica, liči i cvijet drveta jabuke, dok u baznim notama osvajaju mošus, djevičanski cedar i šljiva.
zadovoljna.dnevnik.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!