4 saveta za savršen make upZaboravite na jake obrve, izražene konture i full make up - nežan, blistavi look je trend sezone.

A, ova 4 koraka će vas dovesti do takvog make up-a:

1 Priprema je korak koji se ne preskače
Što je koža bolja i zdravija - to je bolja podloga za šminku - i tu nema dileme. Zbog toga bi šminku uvek trebalo nanositi posle kompletne dnevne rutine koju inače sprovodite za negu kože (pranje/čišćenje kože, tonik, hidratantna krema). Takođe, važno je napomenuti da je prajmer od velikog značaja, pre nego što nanesete puder - stvoriće barijeru za vaše pore i dati vam gatku podlogu za dalje šminkanje.

2 Važno je da puder nanosite sunđerom
S obzirom na to da su četkice za šminkanje idealne za nanošenje šminke na tačno određene delove lica i postižu "izrezbareniji" izgled, za postizanje mekog, glamuroznog izgleda i blistavog tena preporučuje se sunđer.

Sunđeri su idealno sredstvo za homogeno nanošenje šminke i stvaraju besprekoran, prirodan izgled. Nanošenje pudera započnite na veće predele lica - obraze, čelo. Na taj način ćete imati bolju kontrolu nad tim koliko proizvoda trošite i zaobićićete tragove nedovoljno blendirane šminke.

3 Strpljenje i blend, blend & blend
 Strpljenje je ključno u postizanju glamuroznog i blistavog make up-a. Kada senčite konture ili nanosite hajlajter, trudite se da to radite laganim potezima ruke, prateći prirodne pejzaže lica, a zatim uložite vreme u njihov blending, kako biste postigle homogen izgled.

Tajna je u kremastim proizvodima za konturisanje, hajlajterima u prahu blagog pigmenta i rumenilu prirodnih nijansi.

Trik: Isprobajte kombinovanje proizvoda različitih tekstura, na taj način ćete izbeći velike kontraste.

4 Kompletiranje make up-a
S obzirom na to da mat izgled nije cilj, važan je i ovaj, poslednji korak kojim ćete svom make up-u dati blistav i svež izgled. Možda je najbolje da kompletirate šminkanje nanošenjem spreja za fiksiranje, mada možete koristiti i setting pudere - ali, oprezno sa njima, jer ukoliko preterate vaš izgled može da dobije potpuno drugi ton.
cosmopolitan.rs

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!