Za dulji život orhideje napravite otopinu s korom banane


vrt-bašta-cvijeće-orhideja-kraljica-cvijeća-flowers
Na glasu kao "primadona" među cvijećem, za mnoge i kraljica cvijeća, orhideja zna biti izazov i za iskusne ljubitelje cvijeća. Kako bi vaša orhideja živjela što duže, pomoći može i vrlo jednostavan recept za hranjivu otopinu koja će orhideji osigurati sve potrebne nutrijente.

Svi koji vole orhideje znaju koliko ovo profinjeno cvijeće može biti osjetljivo i delikatno. Osim umjerenog zalijevanja i supstrata treseta, orhideje trebaju hranu i gnojivo jer im kora tla i mahovina ne osiguravaju dovoljno hranjivih tvari. 
Za pripremanje gnojidbene otopine cvjećari preporučaju koru banane koja sadrži fosfor, magnezij i kalij, takozvane zlatne supstance za dugi životni vijek biljaka. Ovi mikroelementi dodaju se tlu u dozama koje nisu štetne za cvijeće. Na taj način orhideje će izgledati zdravo za vrijeme cvatnje.

Donosimo jednostavan recept za pripremu gnojidbene otopine za koju će vam trebati voda i kora banane. 
1. Kore dvije banane stavite u posudu i prelijte ih s dvije litre vode.
2. Pustite da odstoje u vodi dva dana.
3. Procijedite otopinu i razrijedite je s vodom u omjeru 1:1. S tako pripremljenom otopinom zalijevajte orhideju kao i inače.

Savjet plus: S korom banane možete i očistiti lišće orhideje. Nježno prijeđite korom po lišću i ono će dobiti sjaj te upiti korisne hranjive tvari.

zadovoljna.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...