Super beauty savjeti naših mama


ljepota-beauty-savjeti-mama
Potraga za najboljim beauty savjetima i malim trikovima nerijetko će nas odvesti na stranice brojnih beauty časopisa, portala i blogova, a oni ispod kojih se nalazi potpis poznatih stručnjaka i make up artista u našim će očima uvijek biti stepenicu više, noseći određenu vrstu gotovo nepobitne vjerodostojnosti. Ipak, iskreni savjeti naših mama temeljeni na dobrim namjerama i njihovom višegodišnjem iskustvu oni su koje ćemo, svjesno ili ne, najčešće uklopiti u našu beauty rutinu.

Savjete o najboljim beauty navikama i proizvodima, njezi kože i kose ili kako nanijeti maskaru ili ruž ne možemo nazvati najvažnijim zrnicama mudrosti koje su nam naše mame otkrile i usadile kroz godine. Ipak, upravo su ta beauty zrnca mudrosti ona koja će se urezati u naše pamćenje, koja će s vremenom postati dio naše svakodnevne beauty rutine i koja će nas umorne u pet ujutro, nakon povrtka iz izlaska, natjerati da očistimo šminku.

Iako svaka mama živi prema svojim pravilima, jednostavni i praktični savjeti oni su koje će mnoge među njima istaknuti kao najvažnije i pokušati usaditi u svoje kćeri. Nebitno koriste li tek nekoliko drogerijskih proizvoda za njegu ili su ljubiteljice dekorativne kozmetike, beauty tretmana i njihovi omiljeni pokloni uključuju parfeme i ruževe u luksuznom Chanel, Dior ili Tom Ford pakiranju, činjenica je da su njihove navike koje krije njihova kozmetička torbica i rutina one koje su utjecale na način na koje njihove kćeri pristupaju ljepoti, onoj koja dolazi u staklenoj bočici njihove omiljene kreme za lice i onoj koja dolazi iznutra.

U nastavku vam donosimo najbolja beauty zrnca mudrosti koje se prenose iz generacije u generaciju, savjete i trikove koje ste zasigurno već čuli.

VIŠE JE MANJE

Dok najnoviji beauty trendovi ističu koreansku rutinu koja može sadržavati do dvadeset različitih koraka i proizvoda, a mi lutamo prostranstvima interneta u potrazi za sličnim preparatima, naše mame ostaju vjerne zlatnom pravilu više je manje. Nekoliko kvalitetnih proizvoda koji odgovaraju vašoj koži, uz povremenu masku ili piling, sve je što vam treba.

NAJVAŽNIJA NAVIKA: SKIDANJE ŠMINKE PRIJE SPAVANJA

Skidanje šminke, složit će se mnoge mame i beauty stručnjaci, najvažniji je dio svakodnevne rutine. Dok će s nama podijeliti brojne savjete i trikove i dozvoliti da neki jednostavno prođu kroz naše uši, ne zadržavajući se unutar naše rutine, uklanjanje šminke i nečistoće nakupljenih tijekom dana navika je koju će se brojne mame potruditi usaditi u svoje kćeri jer znaju da se upravo u toj navici krije dio tajne zdrave i sjajne kože koja prkosi vremenu i tragovi koje ono ostavlja.

VAŽNOST DOBRE KREME

Odabir dobre kreme koja odgovara vašoj koži prvi je korak prema savršenoj njezi. Bilo da koristite jednostavnu hidratantnu kremu iz drogerije, jednu od popularnih krema ljekarničkih brendova ili onu na bazi isključivo prirodnih, organskih sastojaka, redovito korištenje ključ je uspjeha i navika koja vodi ne samo prema kratkoročno savršenom tenu, nego i zadržavanju elastičnosti i svježine i, konačno, sporijem starenju kože. Osim kreme za lice, mnoge mame štuju i svakodnevno korištenje kreme za oči koja će zaštiti najosjetljivije područje vašeg lica za koje, nikad nije prerano.

ŠMINKA: ŠTO MANJE, ŠTO KASNIJE

Jednako kao što za dobru kremu, prema iskustvu mnogih mama, nikad nije prerano, za uvođenje šminke u vašu svakodnevnu rutinu nikad nije prekasno. Dapače, nebitno koliko su godina imale kada su prvi put nanijele maskaru ili crveni ruž i zauvijek promijenile svoju beauty rutinu, mnoge mame potrudit će se da njihove kćeri što kasnije uključe dekorativnu kozmetiku u svoju rutinu. Iako će mnogi među nama u tinejdžerskim godinama pružati veliki otpor tom pravilu, odrastanje će otkriti dobronamjeran savjet koji se krije iza njega.

VJERNOST DOBRIM PROIZVODIMA

Osim vječnog pravila više je manje, još jedno univerzalno pravilo uvuklo se u našu rutinu iz navika naših mama. Iako će uvijek rado isprobati tester koji su dobile na poklon od simpatičnih prodavačica u drogeriji ili ljekarni, pravilo ako nije pokvareno, ne treba ga popravljati ono je kojeg će se držati na kraju dana i razlog zbog kojeg se unutar njihove kozmetičke torbice kriju uvijek isti, isprobano dobri proizvodi.
journal.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...