Slatki doručak: Čia puding sa bananama i kokosom


slatki-doručak-chia-čia-sjemenke-banane-puding
Započnimo dan slatkim doručkom. Nema bolje opcije od kombinacije kokosa i banana. Zato, danas donosimo recept za čia puding sa bananama i kokosom. Ova nevjerovatna aroma i punoća okusa će vas oduševiti da ćete svaki dan poželjeti da pripremate ovaj slatki obrok.

Osim što je nevjerovatnog okusa, neće vas gristi savjest jer je ovaj puding pun dobrih sastojaka. Njegovu bazu čine čia sjemenke koje spadaju u jednu od najzdravijih namirnica. Čia sjemenke su bogate omega-3 masnim kiselinama, antioksidansima i vlaknima te su vrlo hranljive i imaju pozitivno djelovanje na zdravlje.

Danas napravite čia puding, brz i jednostavan obrok koji vam može poslužiti kao međuobrok, kada poželite “nešto slatko”. S druge strane, idealan je za sve osobe koje su ujutro u žurbi i nemaju vremena za pripremu obilnijeg doručka.

Sastojci potrebni za čia puding:
¼ šolje čia sjemenki
½ šolje kokosovog mlijeka
½ šolje bademovog mlijeka
1 kašika javorovog sirupa
1 čajna kašika cimeta
1 banana, gnječena
1 banana, sjeckana
komadi kokosa

Priprema:
U zdjeli pomiješajte čia sjemenke, kokosovo mlijeko, bademovo mlijeko, javorov sirup, gnječenu bananu i cimet. Miješajte dok se sve ne sjedini.
Pokrijte zdjelu i stavite je u frižider na oko 1 sat.
U dvije čaše podijelite čia puding, pospite komadima kokosa i bananom (možete korisititi i neko drugo voće).
Uživajte!
zdravija.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...