Priča dana: Čudesna priča koju treba dobro da zapamtimo!


maslačak-život-poučna-priča-dana-životna_lekcija
Čudesna priča koja će vam pomoći da prihvatite sve promene!

Da li ste se nekada pitali – kako se od prelepog žutog cveta maslačak pretvori u beličasti prah koji vetar raznese?

U jednom maslačku skrivena je cela tajna prirode i apsolutna tajna života.

Život je jedan veliki ciklus. Kada nešto umire, nešto novo počinje da se rađa. To se odnosi i na bukvalan ciklus života i smrti, ali i na našu rekaciju na mnoge životne lepote i izazove.

Maslačak u prvim danima proleća krasi poljanu kao jedno malo, posebno Sunce.

On deluje kao Sunčeva svetlost koja se rasula po travi. Ipak, vreme teče. Vreme donosi i odnosi u životu svakog od nas, pa tako i u životu jednog maslačka.

Jedne večeri maslačak će zatvoriti svoj cvet i jednog jutra neće ga više otvoriti.

Žuta magija nestaje, ostaje samo skriveni cvet među liščicama. Cvet koji čeka novu fazu života, novi ciklus.

Jednoga dana maslačak se otvara, ali on je potpuno drugačiji. Odlikuju ga mali „padobranci“ koje će vater oduvati i razneti po zelenim poljima. Padobranci koj će oduvati dete ili odrasla osoba zarobljena u svom snu.

Padobranci odlaze, a sa njima odlazi i deo maslačka. Ali on je i dalje lep. On dostajanstveno čeka na promene, prihvata ih i otvoren je za njih, kao i cela priroda. Menja se i razvija u skladu sa svojim životnim ciklusom.

Mnogi od tih raznetih „padobranaca“ pretvoriće se u nove maslačke i ciklus života nastavlja da teče.

Ova priča nas podseća na to da je svaka promena šansa da dosegnete nešto novo. Svaka promena menja i deo vaše duše, vašeg životnog puta ili smisla. Koliko god ona na početku izgledala zastrašujuće, vremenom će doneti nešto predivno i božanstveno.

Zato prhvatite promene, živite u skladu sa harmonijom prirode i dozvolite da vas ona u potpunosti inspiriše, nauči i nadahne.
zenskikutak.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...