Navike koje treba sačuvati i posle karantina


Ukoliko se osećate iscrpljeno i preumorno a u ogledalu vidite da i vaša koža izgleda beživotno, vreme je da unesete mini promene koje će postati vaša svakodnevnica. Primetićete pozitivne rezlutate i osetićete novu energiju zadovoljstva.

Živimo ubrzanim tempom života, a za svakodnevnicu je postalo uobičajeno da bude ispunjena nizom stresnih situacija. Izolacija je učinila da napravimo mali predah, a sredina januara je idealan period za brz i zdrav oporavak.

Promenimo navike:

Pijte dovoljno vode
I ne samo dovoljno. Pijte je što više! Voda je jedna od esencija zdravlja za naš organizam! Lekari nam preporučuju minimalan unos koji iznosi dve litre za žene, a slobodno priznajte da ste možda i vi jedna od onih koja ne unese ni jedan jedini litar? Gubitak vode dovodi do dehidriranosti, a ona povlači sa sobom stanja poput glavobolje, iscrpljenosti, malaksalosti…

Spavajte više
Ne kažu za džabe da je “san pola zdravlja”. Nije dovoljno da spavate samo par sati, jer imuni sistem ne može funkcionisati besprekorno. Odraslim ljudima je potrebno između 6 i 8 sati kontinuiranog sna, a od velikog značaja je i vreme odlaska na spavanje. Preporuka je da legnete do 22h. Naše telo u mraku luči melatonin, magični “hormon sna”, koji omogućava regeneraciju organizma. Lučenje melatonina blokira se prilikom kontakta organizma sa dnevnom svetlošću. Promenite naviku spavanja, idite ranije u krevet i primetićete da ste ujutru odmorniji i raspoloženiji za nove radne pobede!

Nega lica
Beživotan ten i podočnjaci biće znatno nevidljiviji ukoliko praktikujete prve dve stavke. Za veće željene rezultate koristite maske za lice koje izvlače toksine iz vaše kože i nečistoće iz pora, a u pomoć vam mogu uskočiti i drugi kozmetički preparati koje volite da koristite svakodnevno.
pressserbia.com

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!