Sjajni online tečajevi kojima možete besplatno pristupiti!


online-kursevi-tečajevi-photoshop-muzika-strani_jezici-programiranje-škola
Prošlo je neko vrijeme otkako smo sve aktivnosti koje smo do sada obavljali vani barem donekle prilagodili životu na zatvorenom, no sigurni smo kako je mnogo onih koji pomalo iscrpljuju svoje opcije i traže alternativne i što korisnije načine kako bi skratili ove dane u izolaciji.

Iako niste obavezni koristiti vrijeme izolacije za učenje ili kakvu sličnu, ''pasivnu'' aktivnost, činjenica je kako našem mozgu, baš kao i tijelu, s vremena na vrijeme valja priuštiti određenu vrstu vježbe. Postoji velika vjerojatnost da će svijet izgledati nešto drugačije kada napokon izađemo iz svojih stanova i domova, a nekoliko novih vještina koje možete usavršiti u ovo vrijeme definitivno neće bit na odmet. Isto tako, sigurni smo kako ste barem jednom naišli na prestižni, skupi online tečaj na koji biste se rado registrirali, ali zbog manjka vremena ili novca to niste učinili. Srećom, mnogi do jučer ograničeni online tečajevi postali su besplatni i dostupni svima, a sve kako bi potaknuli ljude da ostanu u zatvorenom prostoru, ali i učinili to vrijeme što korisnijim i zabavnijim. Stoga smo u nastavku izdvojili 5 online tečajeva koje svakako vrijedi isprobati, a koji će vas oduševiti na prvu!

Modni tečaj francuske škole IFM

Strastvene ljubitelje mode oduševiti će informacija da je poznata francuska modna škola IFM (Institut Français de la Mode) za sve zainteresirane osigurala besplatni online tečaj pod nazivom "Razumijevanje mode: od poslovanja do kulture."Pod nadzorom predstavnika Benjamina Simmenauera, a uz pomoć dizajnera kao što su Simon Porte Jacquemus, Christelle Kocher, Paul Smith i izvršni direktori Chanela, LVMH grupacije, Yves Saint Laurenta i Hermèsa, tečaj nudi interdisciplinarni pristup fenomenima suvremene mode na visokoj razini. Prvi sat tečaja započinje danas stoga požurite s prijavom!


Tečaj sviranja gitare

Oduvijek ste željeli naučiti svirati gitaru ali nikada nije bilo pravo vrijeme? Sada zaista nemate izgovor jer jedan od najpoznatijih muzičkih brendova – Fender, nudi čak tri besplatna mjeseca raznovrsnih lekcija iz satova gitare. Da biste se prijavili, otiđite na njihovu službenu stranicu i slijedite upute jer pravo je vrijeme da napokon započnete taj solo projekt ili barem savladate nekoliko akorda.


Tečaj Photoshopa

Nakon što su se brojne škole zatvorile, poznati brend photoshopa, Adobe ponudio je svim zainteresiranima besplatan pristup Creative Cloudu; mnoštvo različitih specijaliziranih tečajeva i uputa pretvorit će vas u pravog Photoshop majstora, a pristup je za sada besplatan do 31. svibnja. Isto tako, svojim korisnicima nude brojne majstorske tečajeve specijalizirane za usavršavanje konkretne vještine koja će vaše znanje odvesti na višu razinu.


Tečaj stranih jezika

Znanstvenici tvrde da učenje stranog jezika dokazano povećava veličinu vašeg mozga, a sada je idealno vrijeme da započnete s onim jezikom koji ste uvijek htjeli naučiti. Savršen izbor svakako je Duolingo koji svojim korisnicima nudi učenje čak 94 različita jezika, a sada su otključali i svoj premium paket koji vam omogućuje pristup bogatoj arhivi različitih audio i pisanih vježbi. Duolingo je isključivo aplikacija koju morate instalirati na svoj pametni telefon, a podržana je od strane IOS i Android sustava.


Tečaj programiranja

Suosnivač Microsofta, Bill Gates samostalno je naučio kompjutersko kodiranje, a sada je odlučio svim zainteresiranima omogućiti resurse kako biste učinili isto; njegove lekcije možete pratiti na Code.org stranici koja je savršen resurs za polaznike programiranja, i to za sve razine vještina. Code Academy također nudi besplatan pristup osnovnim predavanjima, uz mogućnost plaćanja dodatnog tečaja, a satovi Računalne znanosti koji se održavaju na najpoznatijem sveučilištu – Harvardu, također su otključani i dostupni svima!
fashion.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO