Recept za prave meksičke tacose koji morate isprobati!


Prepoznatljiva po šarenim bojama, zdravim sastojcima i pikantnim okusima, meksička kuhinja jedna je od najpoznatijih i najpopularnijih na svijetu. Iako danas meksičku kuhinju karakterizira mnoštvo raznolikih namirnica, u same korijene prvih meksičkih jela utkani su isključivo –grah i kukuruz.

Ipak, glavno obilježje meksičke kuhinje koje ju čini prepoznatljivom po cijelom svijetu defitinivno su tortilje od kukuruznog ili bijelog brašna koje se u svakom jelu poslužuju umjesto kruha. Osim što izgledaju atraktivno, vrlo su praktičke; često će poslužiti umjesto žlice ili tanjura, a možete ih i zapeći u obliku zdjelice. Sa tortillama se poslužuju gotovo sva slavna meksička jela za koje ste sigurno čuli – burritos, tacos, flautas, chimichangas, tostades… Ovoga puta za vas smo pripremili autentičan recept za prave meksičke tacose kakve možete pronaći na ulicama Meksika, a sigurni smo da će vas osvojiti na prvu te da će se još koji puta pronaći na vašem meniju!



Sastojci:
·        500 g junećeg mesa ili bilo kojeg drugog mesa po želji
·        1 glavica luka
·        4 žlice sjeckanog korijandra ili peršina
·        iscijeđeni sok limete
·        4 manje tortilje

Marinada:
·        2 žlice svijetlog piva
·        2 žlice maslinovog ulja
·        2 režnja češnjaka
·        ½ limete, sok
·        1 žlica vinskog octa
·        1 žlica usitnjenog korijandra ili peršina
·        ¼ žličice soli
·        ¼ žličice mljevenog papra
·        ¼ žličice sušenog origana
·        ¼ žličice mljevene slatke paprike
·        ¼ žličice mljevene ljute paprike
·        ¼ žličice mljevenog kumina

Priprema:
U jednoj posudi srednje veličine pomiješajte sve sastojke navedene za marinadu te ostavite smjesu da odstoji 15ak minuta. Potom marinadom prelijte meso koje ste prethodno narezali na kockice i stavite ga u staklenu zdjelu. Kada ste dobro začinili meso marinadom, pokrijte zdjelu i marinirajte meso barem dva sata u hladnjaku, uz povremeno miješanje.

Nakon što se meso dobro izmariniralo, ispecite ga na jačoj vatri dok se ne zapeče, a višak vode potpuno ispari. Potom dodajte narezani luk i listiće korijandra. Nakon par minuta dodajte sok od limete. Za to vrijeme zagrijte tortilje na suhoj tavi (nekoliko minuta sa svake strane) i poslužite ih s pečenim mesom koje ćete ravnomjerno rasporediti na sredini. Tortilje možete prethodno postaviti u oblik zdjelice u postojeći kalup i zapeći da dobije odgovarajući oblik. Dodajte ribani sir, svježu salatu ili sezonsko povrće po želji i uživajte u ručku na meksički način!
fashion.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!