Naslovnica Voguea Italia kao nikada prije: "Svijet se zauvijek mijenja"


Uredništvo talijanskog izdanja prestižnog časopisa Vogue odlučilo na se na smjeli potez te su za svoje svibanjsko izdanje, koje će svjetlo dana ugledati 10. travnja, pripremili posebnu naslovnicu. Na njoj se ovoga puta nisu našle slavne dame ni traženi modeli već je osvanuo bijeli list kojeg krasi samo logo časopisa. Ova prazna bijela stranica odgovor je urednika na trenutačnu situaciju koja je zadesila Italiju. "Govoriti o bilo čemu drugom - dok ljudi umiru, liječnici i medicinske sestre riskiraju svoje živote i svijet se zauvijek mijenja - nije DNK Vogue Italia" - kazao je glavni urednik Emanuele Farneti.

Prazna strana kao simbol nade
Vogue Italia odabrao je bijelu kao simbol svjetlije budućnosti i oznaku poštovanja. Istaknuli su kako je ona znak ponovnog rađanja i pobjede svjetlosti nad tminom. Bijela je također boja uniforme koju nose medicinski radnici na prvim crtama koji riskiraju vlastiti život za druge. "Iznad svega: bijela nije predaja, već prazan list koji čeka da bude napisan, naslovna stranica nove priče koja upravo treba započeti." - otkriva Farneti.
No Vogue nije jedini časopis koji se u ovim trenutcima odlučio nepotpuno drugi pristup u odabiru naslovnice. Naime, novo izdanje talijanske edicije časopisa Vanity Fair na naslovnici prikazuje platno s talijanskom zastavom koje je zarezano po sredini. Riječ je o djelu koje je za ovu priliku napravio umjetnik Francesco Vezzoli, a koje je zapravo hommage radu Lucia Fontane, jednog od najpoznatijih talijanskih umjetnika prošlog stoljeća. "Ulazimo u doba ozbiljnosti. Novo vrijeme, u kojem jučerašnje vrijednosti i pitanja više neće biti samo ciljevi koje treba slijediti, nego rezultati koje treba staviti na stol." - napisao je u predgovoru ovog broja glavni urednik Simone Marchetti.
miss7.24sata.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...