Karantin i samoizolacija: najbolje beauty ideje


zenski-magazin-beauty-njega-kosa-koža-tretmani-maska_za_kosu-piling-koronavirus-covid19-karantin
Karantin i samoizolaciju možete iskoristiti da odmorite lice od teške šminke, ali ne smete zaboraviti na beauty tretmane. Iskoristite ove dane i obnovite svoju kožu i kosu, saznajte sve o novim beauty tretmanima i zablistajte nakon karantina!

Imamo nekoliko ideja!

Napravite masku
U bilo kojoj nerazumljivoj situaciji - napravite masku, ona definitivno neće biti suvišna. Hidratacija, čišćenje, negovanje ili podmlađivanje: sve zavisi od situacije i ciljeva koje želite da postignete. Možete potrošiti čitav paket maski ako sanjate o nežnom efektu koji podseća na salonski efekat. Srećom, sada mnogi profesionalni i luksuzni proizvođači kozmetike proizvode pristojne proizvode za kućnu upotrebu sa kiselinama, prirodnim ekstraktima i vitaminima za kožu!



Piling kože
Piling za kućnu upotrebu koristi se na principu  maske, pa ćemo ga smatrati naprednom verzijom ovog beauty postupka. AHA i BHA kiseline pomažu u smanjenju pora, vraćanju sjaja i sprečavanju ranih bora i upala. Ako ne želite da eksperimentišete sa „kiselom“ kozmetikom, napravite samo masku od kriški limuna, narandže ili limete koje ste kupili tokom karantina.

Uradite kozmetički pregled
Lakše je nego što se čini na prvi pogled: samo instalirajte nekoliko aplikacija na svoj pametni telefon. EyeBrows će vam pomoći da odaberete odgovarajući oblik obrva, Artistry Virtual Beauty reći će vam koja područja lica mogu se smatrati problematičnim i kakva nega vam nedostaje, TroveSkin će vas naučiti da vodite dnevnik nege kože kako biste izračunali da li vaša nova krema deluje ili ne, a Miiskin će odrediti da li je potrebno da mladež pogleda dermatolog.

Online vežbanje
Ako vaš trener još nije počeo da drži treninge online, možete početi sa fitnes aplikacijama ili društvenim mrežama. Ako želite započeti sa besplatnim časovima fitnesa, aplikacija Adidas Training će vam pomoći. Takođe na internetu postoji bezbroj treninga koje možete obaviti kod kuće.



Otkrijte neobične beauty blogere
Ako ste pregledali sve klasične blogove sa trendi opcijama šminkanja ili novim serumima za lice, preporučujemo vam da istražite nove blogere na internetu i naučite nešto novo.

Rešite se nepotrebne šminke
Nepotrebna je ona kozmetika kojoj je istekao rok trajanja ili je nećete koristiti, uprkos činjenici što odgovara vašoj sestri, mami ili koleginici. Na primer, maskara, ako je koristite duže od 3 meseca od trenutka kada otvorite pakovanje, može izazvati konjuktivitis ili tešku alergijsku reakciju. Krema dobijena na poklon, ali nije pogodna za tip kože, može začepiti pore ili izazvati akne. Apsolutno nema potrebe da čuvate proizvode koje ne koristite - malo je verovatno da ih redovno koristite, ali oni i dalje zauzimaju mesto u kozmetičkoj torbi ili na polici u kupatilu.

Napravite masku za kosu
Ulja su neverovatno korisna za kosu: popunjavaju oštećena područja kutikule i omogućavaju vam da obnovite kosu nakon feniranja, farbanja ili problema sa negom. Pevačica Bijonse, na primer, svakodnevno pravi masku za kosu na bazi ulja pre odlaska u krevet - ali, da budemo iskreni, nemaju svi ovi naviku posle dana provedenog u kancelariji ili sa decom. Takvu masku ne možete nanositi ujutru, jer je za maksimalnu efikasnost potrebno zadržati ulje na kosi od 30 minuta do 2 sata. Karantin pruža jedinstvenu priliku da se to uradi u bilo koje prikladno vreme. Pogodne su mešavine ulja ili shea maslaca, kakaa, manga ili kokosa. Nanesite ih na kosu, umotajte oblogom i peškirom, a zatim isperite toplom vodom i šamponom

Osvežite boju kose
Na Instagramu sve beauty blogerke kažu ćemo uskoro znati ko ima kakvu prirodnu nijansu kose. Ako niste imali vremena da posetite svog voljenog frizera pre samoizolacije, ne brinite. Tonirajući šampon ili balzam sa pigmentima direktnog delovanja pomoći će u održavanju obojene kose. Dovoljno je da plavuše kupe šampon sa ljubičastim nijansama koji će ukloniti žuti pigment i održati vedrinu hladne nijanse.
zenskimagazin.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...