Gerberi... Cvijeće stvoreno za najslađe buketiće

cvijeće-flowers-gerberi

Cvjetova u divnim nijansama pastelnih boja, gerberi pobuđuju pozitivne emocije i dobro raspoloženje.

Poznato je oko sto različitih vrsta gerbera, a najčešće dolaze u nekoliko boja te svaka od njih simbolizira nešto. Žuti gerberi simboliziraju veselje, crveni strast i energiju, narančasti su simbol zdravlja i života, dok bijeli gerberi predstavljaju smireni um, a ružičasti ljupkost i bebrižnost.

Gerberi se općenito smatraju simbolom nevinosti, ljepote i čistoće.

Nezahtjevni gerberi izuzetno su laki za uzgoj i ne traže preveliku njegu i brigu. Ovo cvijeće voli sunčana i topla mjesta te iznimno dobro podnosi velike vrućine tijekom ljeta. Samo treba pripaziti da se zemlja nikada potpuno ne isuši te ju je potrebno stalno održavati vlažnom, ali tek s toliko vode koliko je potrebno da zemlja ne postane potpuno suha.

Gerber raste u obliku grmića, 20 do 40 centimetara u visinu i 30 do 45 centimetara u širinu. Najčešće se koristi kao rezano cvijeće te je na petom mjestu najčešće korištenih rezanih cvjetova u svijetu (nakon ruža, karanfila, krizantema i tulipana).

Ideje za aranžiranje gerbera u domu pronađite u fotogaleriji na početku teksta.











 zadovoljna.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...