Feel good aktivnosti koje možete raditi tokom vikenda


AKTIVNOSTI-FEEL_GOOD-OPUŠTANJE-OSTANI_KOD_KUĆE-VIKEND
Mnogo je aktivnosti koje možete raditi u kući tokom vikenda i osjećati se sretno i ispunjeno. Ostanak u kući iskoristite da ugodite sebi i radite ono što najviše volite

Možda vam je dosadilo stalno biti u kući, ali iskoristite ovaj vikend da maksimalno ugodite sebi, baveći se aktivnostima koje vas usrećuju i opuštaju i zbog kojih imate onaj pravi feel good osjećaj.

Nekoga usrećuje ostanak u krevetu cijeli dan, nekog isprobavanje novih recepata, druge pak uređenje balkona i sadnja cvijeća, a neke druženje s porodicom ili kućnim ljubimcem. Mnogo je različitih aktivnosti koje možete raditi u kući tokom vikenda, ali najvažnije je da odaberete baš one koje će vam pružiti pravi ugođaj opuštanja, relaksacije i zadovoljstva.

Donosimo neke prijedloge kućnih aktivnosti tokom vikenda, za koje vjerujemo da vam mogu pomoći u postizanju željenog osjećaja.

UŽIVANJE U NAJDRAŽIM NAPICIMA I HRANI

Vikend odredite da se potpuno prepustite uživanju u najdražim receptima i najomiljenijim napicima. Već od jutra počnite opušten ritual prve jutarnje kafe ili čaja, kao i zdravom doručku koji će vam dati potrebnu energiju za ostatak dana. Udobno se smjestite na omiljeno mjesto, ili na balkonu uživajte u prvim zrakama proljetnog sunca, ili jednostavno doručak i kafu donesite u krevet. Bez obzira koje mjesto odabrali, polako i bez žurbe prepustite se okusima koje volite. Kasnije, tokom dana, iskoristite vikend da napravite sebi najdraže jelo, ili hranu koji ste voljeli, a dugo niste probali, kao i napitke koje volite piti ili ih do sad niste uspjeli probati. Zadovoljite svoj osjet ukusa, bez krivnje ovaj vikend, pa i ako pretjerate, imate sedmicu ispred sebe da to ispravite.

PRIREDITE SI PRAVI SPA RAJ

Ovo je jedan od rituala koji će vam sigurno pružiti feel good osjećaj ovaj vikend. Napravite opuštajuću atmosferu, upalite tihu muziku, zapalite mirisne svijeće, napunite kadu s vodom i eteričnim uljima i posvetite se sebi i njezi svog tijela. Poslije toga bit ćete regenerirani, psihički odmoreni i revitalizirani.

ISKLJUČITE SE IZ DIGITALNOG SVIJETA

Možda ćete pomisliti da je to nemoguće, ali bar vikendom pokušajte odmoriti svoj um od interneta i svesti ga na što minimalniju mjeru. Ništa se neće desiti loše, ništa nećete propustiti što kasnije ne možete nadoknaditi i sve poruke i e-mailovi mogu biti bar malo na pauzi. Kada se isključite iz interet svijeta, shvatit ćete koliko stvari postoji oko vas, a koje su tu i sada. Odmorite oči od Instagrama, Facebooka i svih vijesti koje vas iscrpljuju, a da toga niste ni svjesni i to vrijeme provedite u društvu porodice, pričajte, ili igrajte društvene igre. Posvetite vrijeme svom kućnom ljubimcu, ako ga imate, zabavite ga i prepustite se njihovoj radosti i ljubavi prema vama. Ništa vam na internetu neće pružiti osjećaj zadovoljstva, kao krzneni prijatelj koji se veselo i umiljato igra s vama.

RADITE NEŠTO KREATIVNO

Ako ste kreativac, umjetnik ili osoba koja voli stvarati vlastitim rukama, kreativnost će vam zasigurno pružiti osjećaj zadovoljstva i ispunjenosti. Slikajte, krojite, pišite pjesme ili izrađujte kreativne predmete. Redizajnirajte životni prostor, uredite balkon, posadite novo cvijeće ili izaberite neku kreativnu aktivnost koju odavno želite isprobati. Ako se na trenutak odvojite od interneta, shvatit ćete koliko toga zabavnog možete raditi i koliko ste ustvari kreativna i sposobna osoba.

NAPRAVITE FILMSKI MARATON ILI GLEDAJTE OMILJENE SERIJE

Ako ste odlučili vikendom ne čistiti kuću, kuhati ili biti kreativni, organizovanje filmskog maratona je dobra ideja. Nađite filmove na internetu ili sezone omiljenih serija, udobno se smjestite i pripremite sve što vam je potrebno, kako biste mogli gledati bez suvišnih prekida. Bilo da gledate sami, ili u društvu porodice, bitno je da odaberete filmove i serije baš po svom ukusu.

ČITAJTE I PIŠITE

Ako vam čitanje ili pisanje pričinjava zadovoljstvo, vikend iskoristite upravo za te aktivnosti. Isključite se iz svega i prepustite dobroj knjizi. Dobra knjiga opušta i pruža pravo zadovoljstvo i bijeg od stvarnosti. Ugodno mjesto, knjiga, super napitak i tišina, zasigurno će vam pružiti feel good osjećaj ovog vikenda. Ako uživate u pisanju, takođe se isključite iz svega, uzmite olovku u ruke, ili tipkovnicu i pišite o onome što volite i što vas ispunjava.
soeursmagazine.com/

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...