STRUČNJACI OTKRIVAJU: Znate li zašto je vitamin C toliko dobar za vašu kožu?


C vitamin je već toliko sveprisutan u mnogim proizvodima i tretmanima za njegu kože da ukoliko ga niste već uključili u njegu kože, obavezno razmislite o tome 
ljepota-koža-beauty-njega_kože-njega-vitamin_c
Dermatolozi ističu kako se znakovi stresa i umora itekako prvo uočavaju na koži lica, kojoj je hitno potrebna vitaminska doza.

Jedan od najrasprostranjenijih vitamina koje koristimo u njezi kože je vitamin C čije su glavne prednosti izjednačavanje tonusa kože i poticanje proizvodnje kolagena te stvaranje svojevrsne barijere od štetnih tvari izvana.

Svakodnevna upotreba preparata na bazi C vitamina, koji je snažan oksidans, omogućit će mlađi, zdraviji i svježiji izgled kože.

Što zapravo našoj koži rade preparati s vitaminom C?

Sprječavaju nastanak pigmentacijskih mrlja i ujednačavaju boju tena, zaustavljaju i smiruju upalne procese, transformiraju umoran, siv i beživotan ten u blistav i zdrav, pomlađuju kožu pružajući joj snažnu antioksidacijsku zaštitu od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima koji izazivaju prerano starenje, potiču sintezu kolagena koji je odgovoran za strukturu i čvrstoću kože te popunjenost bora.

Ipak, istaknuta američka dermatologinja dr Jennifer Hermann upozorava kako se preparati s C vitaminom ne preporučuju osobama koje imaju osjetljivu i problematičnu kožu te onima s masnom kožom pa svakako zatražite mišljenje vašeg dermatologa.

Vitamin C zaslužan je i za povećanu sintezu kolagena, a idealno je sredstvo za borbu protiv gubitka elastičnosti kože. Dok je vitamin C, poznat i kao askorbinska kiselina, zbog svojeg brzog i raznolikog djelovanja već godinama prava zvijezda vitaminske njege kože, a stručnjaci osobito preporučaju serume kao vrlo djelotvorne.

'Kolagen potiče regeneraciju jer kako godine odmiču počinjemo primjećivati ​​bore i nepravilnosti na koži. Vitamin C je neophodan kofaktor za izgradnju kolagenskih snopova, bez kojih se ovaj proces zaustavlja', objašnjava dr. Herrmann dodajući kako vitamin C smanjuje efekt omraženih smeđih mrlja i pigmentacije koja s godinama postaje sve vidljivija.

Dermatolozi upozoravaju i da treba pripaziti da se preparati s vitaminom C ne koriste istodobno s benzoil peroksidom, retinolom i drugim kiselinama, a serum je najbolje koristiti nakon čišćenja lica.
La Roche Posay Pure Vitamin C

Obnavljajući serum protiv bora sadrži čisti vitamin C i pomaže u vraćanju potpunog sjaja kože – i to one najosjetljivije. odličan je saveznik u borbi protiv znakova starenja – bilo da su oni posljedica staranja kože ili vanjskih utjecaja poput stresa i zagađenja, gubitka sjaja i neujednačene teksture kože.
Kiehl's Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate

Pojačane snage i s dodatnim sastojkom (hijaluronskom kiselinom), Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate trenutno poboljšava izgled kože, koja postaje glatkija te zrači zdravijim sjajem. Kiehl’sovi su stručnjaci pomno kombinirali sastojke i postigli brzo upijanje, bez masnog ili ljepljivog traga.Formulu krasi i ugodan miris, prožet citrusnim no tama.
Skintegra Superba C

Superba C je intenzivni serum na bazi dokazano efikasne kombinacije 10% vitamina C, vitamina E i ferulične kiseline, specifično formuliran za umornu kožu koja pokazuje prve znakove starenja (bore i fine linije, gubitak tonusa i svježine uz pojavu pigmentacijskih mrlja).
The Ordinary Vitamin C Suspension 23% HA Spheres 2%

Ova formula bez vode i bez silikona nudi 23-postotnu čistu L-askorbinsku kiselinu koja ostaje potpuno stabilna zahvaljujući izostanku vode. Sustav je podržan dodatkom dehidriranih sfera hijaluronske kiseline kako bi ponudio vidljivije zaglađivanje površine, zajedno s blagodatima vitamina C.
Clinique Fresh Pressed serum protiv starenja kože s vitaminom C

Cliniqueov Fresh Pressed serum protiv starenja kože s vitaminom C je namijenjen svim tipovima kože koja se bori s nježnim borama. Gladi i daje koži elastičnost te čvrstoću. Posvjetljuje pigmentne mrlje i ima antioksidativni učinak.
tportal.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO