Šest navika kojih se drže sretni parovi u zdravim vezama


Premda ne postoji recept za sretnu vezu ili brak, sretni parovi ipak imaju neke stvari zajedničke, a ponekad su dovoljne i najmanje sitnice.

“Sve sretne obitelji nalik su jedna na drugu, svaka nesretna obitelj nesretna je na svoj način”, zapisao je Lav Nikolajevič Tolstoj prije više od 140 godina u “Ani Karenjinoj”. I nije bio daleko od istine, smatraju današnji stručnjaci za veze koji kažu da sretni parovi doista imaju neke vrlo slične navike.

Premda nijedna veza niti brak nisu savršeni, neki su odnosi toliko jednostavni da se svaka odluka i dogovor odvijaju bez problema, dok će drugi za iste odluke ili probleme trošiti sate i sate besciljnih rasprava.

No, kao i za sve u životu, tako se i u vezi treba potruditi, a problemi se ne mogu riješiti preko noći. YourTango donosi šest navika koje sretni parovi ne zaboravljaju, a mogle bi pomoći i onima koji žele obnoviti bliskost.

Drže se za ruke
Ne treba potcijeniti učinak dodira kao što je držanje za ruke. Parovi koji se često drže za ruke, bez obzira na razmirice osjećaju veliku bliskost. Stručnjaci kažu da koža pamti i pozitivno i negativno, pa je ovo odličan način da joj stvorite lijepa sjećanja.

Primjećuju lijepe trenutke
Stručnjaci parovima savjetuju da pokušaju biti što svjesniji pozitivnih i lijepih trenutaka u vezi, “dobrih djela” kojima si međusobno pomažu. Činjenica je da svađa vrlo često potisne sve ono što je lijepo u vezi pa se partneri koncentriraju samo na loše, no budite svjesni onoga što cijenite kod svog partnera i pobrinite se da i on ili ona to znaju.

Ne bježe od svađe
Mudri parovi znaju da su svađe sastavni dio svakog dobrog braka i oni ne izbjegavaju sukobe. Štoviše, razvili su mehanizme pomoću kojih rješavaju probleme na zdrav način, slušajući se i uvažavajući tuđe mišljenje, i svjesni su da svađa ponekad može i zbližiti ljude. Slušanje i duboko razumijevanje ojačat će povezanosti koju imate.

Kao što biljke trebaju vodu da prežive, tako i svaka veza treba opuštanje i zabavu da bi opstala. Svjesno i namjerno odredite vrijeme koje možete kvalitetno provesti zajedno, bez obzira podrazumijeva li to gledanje omiljene TV serije, šetnju prirodom ili romantičnu večeru u restoranu.

Ne zaboravljaju seks
Seks može povezati dvije osobe na način na koji to ne može ništa drugo. To je fizički podsjetnik da je vaša ljubav živa i da je tu, čak i ako nekad prolazite kroz teške periode. Vođenje ljubavi pomaže ublažavanju stresa i otpuštanju endorfina i drugih hormona zbog kojih se čovjek osjeća dobro i zadovoljno. No, najvažnije od svega, seks bi trebao biti zabavan, a zabava je jedan od najvažnijih sastojaka zdrave veze.

Pronalaze vrijeme i samo za sebe
Parovi koji su zdravo povezani, uvijek imaju vremena za sebe. To može značiti izlazak s prijateljima, uživanje u opuštajućoj masaži ili odlazak u teretanu. Briga o vremenu za sebe zapravo je briga za vlastito dobro i zadovoljstvo što istovremeno jača i vezu.
http://hr.n1info.com/

Budi najbolja verzija sebe !!!