Rihannina fondacija donirala pet miliona dolara za pomoć u borbi protiv koronavirusa


Rihanna fondacija Clara Lionel donirala je pet miliona dolara različitim organizacijama koje pomažu u naporima u uklanjanju koronavirusa.

"Nismo mogli ni zamisliti da će koronavirus tako dramatično izmijeniti naše živote.
Nije važno ko ste ili odakle ste, ova pandemija će utjecati na sve nas. A za najugroženije na svijetu, najgore možda još dolazi", objavila je fondacija Clara Lionel.

Fondacija je donirala novac za organizacije 'Direct Relief', 'Feeding America', 'Partners in Health' i 'The World Health Organization', piše CNN..

Iz Fondacije su poručili kako im je cilj raditi s partnerima na terenu. Sredstva su namijenjena lokalnim bankama s hranom, ubrzavajući testiranje u zemljama poput Haitija i Malavije, za zaštitnu opremu te za zdravstvene radnike.

Donacija će također pomoći u zaštiti domorodačkih zajednica pružajući im resurse za borbu protiv koronavirusa. Rihanna je pokrenula Fondaciju Clara Lionel 2012. Neprofitna organizacija finansira programe obrazovanja i reaguje u kriznim situacijama širom svijeta.

Ostale poznate ličnosti, uključujući Justina Timberlakea, Donatellu Versace i brojne NBA igrače također su donirale sredstva za pomoć školama i bolnicama koje je preplavila pandemija.
klix.ba

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO