Osam jednostavnih načina da svoj dom pretvorite u mirisnu oazu


Sada kada morate biti kod kuće, idealno bi bilo kada biste svoj dom pretvorili u oazu za opuštanje.

A najlakše se opustiti u mirišljavom domu. Donosimo vam osam jednostavnih trikova za uklanjanje neugodnih mirisa iz doma i osvježenje svake prostorije koje su za Good Housekeeping otkrili dizajneri interijera.

1. Prokuhajte mirisne sastojke

Prokuhajte vodu u loncu i dodajte joj kriške citrusa, listiće metvice, lavandine cvjetove i bilo koje drugo mirisno bilje koje imate kod kuće. Toplina će osloboditi miris sastojaka koji će se proširiti i po cijeloj kući.

2. Napravite mirisne teglice

Proces je isti kao i kod prethodnog trika, samo prokuhanu vodu s mirisnim sastojcima trebate preliti u teglice, a možete dodati i štapiće cimeta, kriške jabuke, eterična ulja... Teglice rasporedite po onim prostorijama u kući koje želite osvježiti, a za dugotrajniji miris možete ih staviti na radijatore.

3. Mirisne svijeće

Mirisne svijeće su poprilično očekivan prijedlog, no jeste li znali da ih možete koristiti a da ih i ne palite? Stavite jednu mirisnu svijeću u ormar ili ormarić s cipelama i ugodno ćete se iznenaditi sljedeći put kad ih otvorite.

A još jedan koristan savjet za svijeće koje ćete ipak upaliti je da ih prije korištenja stavite na nekoliko sati u zamrzivač. Zamrznuta svijeća gorjet će dulje te ćete je moći iskoristiti više puta od svijeća koje niste zamrznuli.

4. Posadite svijeće i mirišljave biljke

Cvijeće i biljke koje će vam donijeti najviše svježine u kuću su jasmin, pelargonije, eukaliptus, gardenije, orhideje i kubanski origano. Briga o njima pružit će vam i odličnu zanimaciju dok ste u izolaciji.

5. Pospite malo soda bikarbone po tepisima

Soda bikarbona ima svojstva dezodoransa i sjajna je za uklanjanje neugodnih mirisa s tepiha. Pospite malo soda bikarbone po tepihu, ostavite da djeluje oko 15 minuta i zatim usišite tepih.

6. Posprejajte obuću šamponom za suho pranje

Ako cipele držite na ulazu u kuću, one mogu biti razlog neugodnog mirisa u kući. Posprejajte unutrašnjost obuće šamponom za suho pranje kako biste neutralizirali mirise.

7. Stavite cvijeće u spavaću sobu

Ako vam u dvorištu ili na balkonu raste cvijeće, uberite ga i stavite u vazu koju ćete postaviti u spavaćoj sobi. Buđenje će vam sigurno biti puno ljepše uz miris svježeg cvijeća, dok će vam da lakše zaspite pomoći nekoliko kapljica eteričnog ulja lavande na jastuku, što će također donijeti dašak svježine u vaš dom.

8. Ispecite kolače

Nema ništa bolje od mirisa kolača iz pećnice koji se širi po cijeloj kući. A osim njuha zadovoljit će i vaše osjetilo okusa.
index.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...