Modni brendovi preusmjeravaju proizvodnju na izradu zaštitnih maski


moda-zaštitne_maske-koronavirus
Dva evropska giganta modne industrije H&M i Inditex (Zarina matična kompanija) preusmjeriće dio svoje proizvodnje kako bi proizveli zađtitne maske.

U ovu priču uključio i francuski konglomerat Kering, objavivši da će njegova 2 brenda Balenciaga i Yves Saint Laurent pokrenuti izradu Covid-19 maski.

Grupacija je također nabavila 3 miliona kineskih maski za potrebe francuskih zdravstvenih radnika, dok će njihov najveći brend Gucci donirati 1.1 milion maski za zdravstvene radnike u Italiji. 
LVMH grupacija koja u svom sastavu ima brendove kao što su Louis Vuitton i Dior također će nabaviti 40 miliona maski iz Kine u naredne četiri sedmice-

U Italiji koja je sada najviše pogođena pandemijom, Prada je počela izradu 80.000 medicinskih uniformi i 110.000 maski za regiju Toskane.

Nisu svi heroji samo poznate firme, tekstilna kompanija Miroglio Group koja posluje u Piedmont regionu Italije, prošle sedmice je isporučila 10.000 higijenskih pamučnih maski koje je moguće prati i koristiti više puta. Iz kompanije su najavili da će u narednoj sedmici pokušati proizvesti 600.000 primjeraka.
zene.ba

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!