Kako otkloniti trajni lak bez oštećivanja nokta?


Zbog pojave pandemije koronavirusa primorani smo gotovo sve omiljene kozmetičke tretmane preseliti unutar vlastita četiri zida. Iako je njegu noktiju najlakše prepustiti u ruke stručnjaka, otkazani naredni termini za manikuru mogli bi uskoro postati veliki problem, pogotovo ako ste ljubiteljica trajnog laka..

Skinuti trajni lak mnogima je poprilično problematičan postupak, a koji zbog neispravne tehnike nerijetko rezultira i uništenim noktima. Ispravno nanesen trajni lak otprilike traje oko dva tjedna te ga je potrebno ukloniti kada na noktima primijetite guljenje i pucanje na vrhovima te izrast kod korijena nokta. Najčešća greška do koje dolazi tijekom skidanja trajnog laka jest instinktivno guljenje s nokta. Ovakav agresivan pristup najčešće rezultira s time da zajedno s lakom, skinete i površinski sloj prirodnog nokta, što zna biti poprilično bolno.

 Za početak, turpijom skratite nokte na željenu duljinu. Ovaj korak je bitan kako biste što lakše kasnije acetonom doprijeti do baze jer trajni lak je nešto čvršći i otporniji u odnosu na klasične lakove za nokte. Nakon što ste postigli željenu duljinu i oblik nokta, komadiće vate natopite s acetonom, stavite na svaki nokat zasebno te i zamotajte čvrsto u foliju. Tako ćete biti sigurni da će se baza dobro natopiti,a što će olakšati i samo skidanje trajnog laka. Nakon 20-ak minuta, foliju skinite s nokta, a zatim eventualne ostatke polirnim blokom ispolirajte nokte. Kada ste uklonili sav lak, temeljito operite ruke te ne zaboravite nahraniti kožu hidratantnom kremom, kao i kožicu nokta hranjivim uljem!
fashion.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...