Jennifer Lopez otkrila zašto joj samoizolacija savršeno odgovara


Jennifer_Lopez-karantin-covid_10-korona_virus-samoizolacija
Baš kao i većina svjetske populacije, poznate ličnosti su prisiljene boraviti u karantinu kako bi se zaštitili od koronavirusa. Pjevačica i glumica Jennifer Lopez za Elle je govorila o benefitima samoizolacije, kazavši kako je takvo nešto mnogima potrebno.

“Zaglavili smo u kući. Kao da je svijet okrenut naopačke, svi su u karantinu. Tako da, moramo pravi limunadu od limunova sada, zar ne? Moramo naći načina da se fokusiramo i radimo od kuće, te se u isto vrijeme i zabavimo”, objasnila je Lopez.
Dodala je kako je ova situacija, za one koji su zdravi, idealna prilika da se odmore u udobnosti svog doma.

“Kako izgleda moj radni dan u kući? Čitam scenarije, pišem nove projekte, vježbam i učim nove plesne tehnike. Opuštam se kroz online kupovinu, mislim da je to jako popularna stvar na internetu ovih dana”, objasnila je.

Kroz smijeh je dodala kako u slobodno vrijeme koristi aplikaciju TikTok, koju njena djeca obožavaju. Svjesna je da pandemija koronavirusa neće trajati zauvijek, te da će se svijet uskoro vratiti u normalu: “Mislim da upravo zato trebamo iskoristiti vrijeme koje provodimo kući kako bismo odmorili i vratili se bolji i jači. Niko nije želio da se ovo dogodi, ali ako mora ovako, onda je najbolje da izvučemo maksimum iz situacije u kojoj se nalazimo”.

Lopez je objasnila i šta bi mlađoj verziji sebe odgovorila na pitanje: Kakav je osjećaj imati 50 godina?

“Ne sjećam se šta sam mislila o pedesetim kada sam imala 20 godina, osim da je to vjerovatno kraj svega. Mislila sam da neću izgledati dobro, nisam znala šta će se dogoditi s mojom karijerom… Ali sada sam puna znanja koje znam iskoristiti na pravi način. Narativ koji se postavlja govori ženama da će u određenim godinama izgubiti dosta toga. No, to zaista nije tako. Otkrila sam da ako vježbam i radim na sebi – postajem bolja, kako emotivno, tako i psihički i fizički”, kaže, dodavši na koncu savjet za mlađe djevojke: “Prestanite sebi postavljati pitanja ‘Da li ću izgledati tako?’ ili ‘Šta ću sutra raditi?’ jer ste sposobne za sve, sve možete uraditi same. Meni to niko nije objasnio”.
zene.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...