Jednostavan trik za rublje: Stavite vlažnu maramicu u veš mašinu


Prosječna osoba potroši oko četiri sata tjedno na pranje rublja, a iako moderne perilice rublja rade većinu posla, ovim jednostavnim trikom možeš znatno poboljšati rezultate pranja, ali i uštedjeti određeno vrijeme.

Ova metoda sigurno će ti dobro doći ako u svojem domaćinstvu imaš kućnog ljubimca ili ako posjeduješ puno tamne odjeće. Sve što trebaš jest staviti čvrstu vlažnu kupovnu maramicu antibakterijsku i bez mirisa u svoju perilicu rublja prije nego što staviš svu odjeću unutar nje i vidjet ćeš što će se dogoditi. Konačan rezultat nadmašit će sva tvoja očekivanja, prenosi Bright Side.

Vlažna maramica pomoći će u uklanjanju dlačica i 'mucica' s odjeće. Ona djeluje kao apsorber koji čisti male komadiće tkanine, krzna i kose. Sve ove čestice završit će na njoj, a kao rezultat toga, odjeća će ti izgledati čišće i nećeš ih morati sama sakupljati.

No, kako to sve točno funkcionira:
Tri maramice: U perilicu rublja stavi najviše tri vlažne maramice. Kad se bubanj počne okretati, maramice će se pomiješati s odjećom i tako će skupljati kosu, komadiće tkanine i dlake. Za zadovoljavajuće rezultate koristi ih prilikom svakog pranja.

Moraju biti dovoljno guste i jake: Vlažne maramice trebaju biti dovoljno jake i guste kako i same ne bi popucale unutar perilice rublja za vrijeme programa. Prije nego što ih staviš unutar bubnja, pokušaj ih presjeći na trakice. Ako će ti to biti teško izvedivo, vlažne maramice koje imaš savršene su za korištenje u ovu svrhu.

Papirnate maramice i ručnici neće funkcionirati: Nemoj pokušati zamijeniti vlažne maramice s papirnatima ili s ručnicima. Papirnati proizvodi nisu dovoljno čvrsti, pa će taj pokušaj rezultirati dodatnim čišćenjem.

Koristi omekšivač ili antibakterijske vlažne maramice: Ako ne želiš da tvoja odjeća upije miris vlažnih maramica, izaberi one koje su antibakterijske. Nadalje, možeš i dodati neki omekšivač tkanine kako bi se riješila mirisa vlažnih maramice, a pojačala općeniti miris robe.
miss7zdrava.24sata.hr/

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO