Dame slažete li se? Ćelavi muškarci su inteligentniji, uspješniji i muževniji!


istraživanja-muškarci-ćelavi-uspješni-inteligentni-muževni-dame-žene-lady
Ćelave muškarce često doživljavaju kao uspješnije i dominantnije od muškaraca s bujnim loknicama kaže studija provedena 2012., a prenosi Business Insider. Istraživanje pokazuje da žene teže ćelavce također vidjeti i krupnijima, snažnijima i moćnijima. I nije neko iznenađenje, ako se prisjedimo najvećih filmskih macho macana Vina Diesela, Brucea Willisa, Dwaynea "The Rocka" Johnsona i Jason Statham čije obrijane glave sjaje na hollywoodskom nebu.

Istraživanje je vodio znanstvenik Albert E. Mannes (kažu da je ćelav!) na Sveučilištu Pennsylvania. Ispitanicima su pokazane fotografije različitih muškaraca. Na jednoj je bio tip pune glave kose, na drugoj isti čovjek samo obrijane glave. Većina ispitanika rekla je da ćelava muškarca smatra privlačnijim. No postoji moguće objašnjenje: ćelava glava svojevrstan je statement o muškarcu, odnosno muškarca stavlja u određenu "ladicu". Teško da će ikoga brijanje glave učiniti uspješnim, no takav izgled stvara dojam da je riječ o aktivnom, frajerskom tipu muškarca. 
A obrijani dečki ne samo da djeluju uspješnije već i pametnije. Često su to malo stariji tipovi (mnogi obriju glavu kad počnu prirodno ćelaviti) pa ih doživljavamo kao inteligentnije i mudrije, pokazala je druga studija, na Sveučilištu Saarland.

No, sve to vrijedi za potpuno ćelave glave. Muškarce s rupom na tjemenu odnosno djelomično ćelave ljudi doživljavaju slabijima i manje atraktivnima. Pa, kod sljedeće kuknjave tvog dragog da mu "bježi očica", možda da predložiš da uzme britvicu u ruke?
miss7.24sata.hr

Budi najbolja verzija sebe !!!