7 Trikova za duže i gušće trepavice bez ekstenzija


Sve žene na ovoj planeti žele imati duge i guste trepavice i spremne su na sve ekstremnije pothvate kako bi to i postigle. Ponekad ekstenzije trepavica izgledaju sjajno. Međutim, zna se dogoditi da to nije uvijek tako jer budu pretjerane i potpuno neprirodnog izgleda. Divovska, gusta lepeza dugačkih, crnih trepavica izgleda sjajno dok ste u svečanoj haljini, ali ne izgleda baš toliko sjajno dok ste u trenirci, u nedjeljnoj kupovini namirnica u lokalnom supermarketu. Kako bi imale duže i gušće trepavice, ne morate uvijek pribjegavati ekstenzijama.

Sve što vam treba za duže trepavice koje su lijepo uvinute i imaju više volumena vjerojatno se već nalazi u vašoj kupaonici. U nastavku možete vidjeti uz pomoć kojih trikova ćete postići look zadivljujućih trepavica.

KORISTITE SJENILO ZA VOLUMEN
Do sada su svi vjerojatno čuli za trik s puderom za bebe i probali ga nanositi na trepavice između slojeva maskare kako bi stvorili dodatni volumen. Problem kod korištenja pudera za bebe je u tome što se bijeli prah vidi ispod bilo koje crne maskare, čak i one s najtamnijom formulom. Trepavice vam tada mogu izgledati kao da ste licem pale ravno u krafnu sa šećerom u prahu na vrhu. Umjesto toga, koristite mat sjenilo u prahu koje je iste boje kao i maskara. Tako ćete stvoriti volumen bez ikakvih čudnih bijelih tragova.

MIJEŠAJTE BOJE
Bez obzira na boju kose i tena, vaše trepavice nisu iste boje od korijena do vrhova. Njihova boja prelazi iz tamnije boje pri korijenu, u svjetliju nijansu na vrhovima. Stoga, ako ciljate na prirodan izgled trepavica, debeli premaz crne boje cijelom njihovom dužinom nije najbolji izbor. Umjesto toga, pokušajte nanositi dvije maskare različitih boja. Nanesite crnu maskaru samo na korijen trepavica, tako da uz pomoć uske četkice dođete što bliže liniji trepavica. Nakon toga nanesite sloj smeđe maskare na vrhove trepavica. To će stvoriti prijelaz boje koji izgleda prirodno, samo bolje.

ZAGRIJTE UVIJAČ ZA TREPAVICE
Umjesto da cijeli uvijač trepavica zagrijavate sušilom za kosu, držite samo onaj dio koji služi za uvijanje u čaši tople vode oko pet sekundi. Nakon toga ga osušite, a zatim uvijete trepavice. Zahvaljujući vodi, metal će se ravnomjernije zagrijati. Uz to, nećete morati spašavati ruke od vrućeg sušila za kosu.

PRIMER PRIJE UVIJANJA
Jedno od najvažnijih beauty pravila na koje se često zaboravlja je to da nikada ne biste trebale uvijati trepavice nakon nanošenja maskare. To uzrokuje lomljenje trepavica koje se dugo oporavljaju nakon toga. No, nanošenje primera na trepavice prije uvijanja sasvim je druga priča. Primer se neće lijepiti za jastučiće uvijača i tako počupati vaše trepavice. Još jedan njegov plus je to što produžuje izdržljivost maskare i vaše trepavice će ostati uvijene cijeli dan. Bonus upozorenje: Ako stavljate primer prije uvijanja trepavica, nemojte zagrijavati uvijač. To će previše olakšati uvijanje trepavica koje bi mogle ostati pod neprirodnim kutem od 90 stupnjeva, što će biti teško popraviti.

SLOJEVITO KORIŠTENJE MASKARE ZA DUŽE I GUŠĆE TREPAVICE
Vodootporna maskara ima veliku bazu obožavatelja usprkos tome što ju je ponekad jako teško ukloniti. Da biste ju idući put lakše skinule, a vaše trepavice bile postojane kroz cijeli dan, nanesite sloj vodootporne maskare na uobičajenu maskaru koja nije vodootporna. Tako ćete dobiti najbolje od oba svijeta.

DODAJTE SREDSTVO ZA UKLANJANJE ŠMINKE S OČIJU
Ako se vaša maskara prebrzo osušila, a znate da unutra ima još proizvoda, vratite ju u život dodavanjem dvije do tri kapi sredstva za uklanjanje šminke s očiju na bazi alkohola. Tako će vaša najdraža maskara ponovno oživjeti i biti spremna za korištenje. Nikako nemojte upotrebljavati sredstvo za uklanjanje šminke na bazi ulja jer će vam uništiti maskaru i trepavice.

OČISTITE ČETKICU OD MASKARE POMOĆU OTOPINE ZA KONTAKTNE LEĆE
Ako ste počele primjećivati grudice na svojim trepavicama za to su krive osušene nakupine maskare na vašoj četkici. Umjesto da kupujete potpuno novu maskaru, možete postojeću četkicu očistiti papirnatim ručnikom natopljenim otopinom za kontaktne leće. Ne samo da ćete se tako riješiti stare naslage maskare koja se nagomilala, nego ćete i nahraniti dlačice četkice. To će vam osigurati glatku primjenu maskare dok ju ne potrošite.
journal.hr

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!

Nema komentara:

Objavi komentar