7 dogodovština iz ginekološke ambulante otkrili su doktori - ne možeš vjerovati...

1.Alien raste u meni!
 "Djevojka je došla u ambulantu govoreći da joj nešto raste u tijelu i izlazi van iz vagine. Mislio sam da je možda riječ o zaboravljenom tamponu, to se zna dogoditi, ili komadiću WC papira. No ispalo je da je u vaginu ugurala krumpir, slijedeći ne znam čiji savjet da će je to zaštititi od trudnoće. I krumpir je proklijao! I ono što je ona osjetila bila je dugačka klica. Morala sam joj održati predavanje ne samo o kontracepciji nego i o tome kako je opasno umetati strana tijela u vaginu."

2. Dobar tek!
 "Mislio sam da je najčudnije bilo ponašanje one pacijentice koja je tijekom cijelog pregleda tipkala po mobitelu, uopće se ne obazirući na mene, kao da nije na pregledu. A onda sam doživio da je jedna ušla sa sendvičem, namjeravala ga je pojesti do kraja na ginekološkom stolu. Zamolio sam je da ne jede za vrijeme pregleda. Pogledala me kao da sam ja čudan. Rekao sam da bi se mogla ugušiti ako jede ležeći, nije mi se dalo objašnjavati koliko je to nepristojno".

3. (Ne)intimna higijena
 "Većina žena pazi da svoje intimne dijelove opere neposredno prije pregleda, strahuju kakav će miris imati, no mnogo manje ih se sjeti mirisa stopala. Bilo bi lijepo da ako ne dolaze od kuće gdje se mogu otuširati prije pregleda, ponesu vlažne maramice i obrišu stopala te čiste čarape da se mogu presvući. Taj miris je često mnogo gori, nekoliko se puta dogodilo da ne možemo provjetriti sobu ni uz otvoreni prozor. Najgore je kad nose cipele ili tenisice na bose noge"

4. Draga, nisam trudan
 "Mlada žena i njezin partner su mi došli jako uzrujani jer je ona ostala trudna unatoč antibebi pilulama koje sam joj prethodno prepisao. "A uzimate li pilulu redovito, svaki dan?", pitao sam. "Uzimamo"  odgovorili su. Uzimamo? Čudan odgovor. Nakon još nekoliko pitanja uspostavilo se da pacijentica nije dobro podnosila pilulu, pa se on ponudio da će ih uzimati umjesto nje! To je bilo krasno i jako lijepo od njega, ali pilula ne funkcionira tako. Nije mi jasno kako im je to palo napamet. Mislim da bi nam u školama stvarno trebao seksualni odgoj."

5. Reciklirani kondom
 "Žena se jako bunila kad sam joj rekla da sumnjam na spolno prenosivu bolest, gotovo da se nije željela testirati jer je "nemoguće da je nešto pokupila kad ima samo jednog partnera". Morala sam joj objasniti da joj je partner možda prenio virus, možda ga ima od početka njihove veze ili on ima odnose s nekim drugim pa se zarazio. Rekla mi je da to ne bi imalo veze čak ni da je istina jer on koristi kondom svaki put, a ona ga nakon svakog seksa dobro opere!"

6. Kako se rade djeca?
"Par me posjetio nakon što više od dvije godine ona nije uspjela začeti. Ispitivala sam ih rutinska pitanja tipa koliko često vode ljubav, koliko godina imaju, boluju li od nekih bolesti, je li već bilo prethodnih trudnoća... Sve je zvučalo u redu. A onda sam pitala ejakulira li u nju svaki put za vrijeme seksa. Izmjenili su zbunjene poglede. Nakon još nekoliko pitanja ispostavilo se da nikad nisu imali penetracijski seks. Morala sam im sve objasniti, od nule, kako se rade djeca i kako izgleda seks ako planiraju širiti obitelj."

 7. Umjerenost i u kontracepciji
"Jedna pacijentica je bila jako uzrujana jer je zatrudnjela unatoč antibebi pilulama. Ispostavilo se da uzme pilulu samo onaj dan kad ima odnos".
miss7.24sata.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!