3 navike koje će novi radni tjedan učiniti manje stresnim

happiness-bath-good_weekend

Neumorna budilica u ranim, jutarnjim satima najavljuje kako je započeo još jedan radni tjedan. Vikend kao da je proletio u treptaju oka te se uglavnom osjećamo kao da se uopće nismo odmarali, iako su sve naše aktivnosti više manje uključivale ležanje na kauču. Moderno doba diktira ubrzani tempo života, a koji stres čini gotovo neizbježnim, no na svu sreću postoje navike s kojima radni tjedan može biti znatno produktivniji i itekako podnošljiviji!

Veća tjelesna aktivnost
Činjenica jest kako se stres ponekad ne može izbjeći, stoga je važno znati kako se s njime nositi. Tjelesna aktivnost nije rezervirana samo za oblikovanje fizičkog izgleda, već itekako utječe i na naše psihičko stanje te na općenito zadovoljstvo sa samim sobom. Iako je mnogima prva pomisao kada kažemo tjelesna aktivnost članarina u teretani, to nije jedina opcija koja vam stoji na raspolaganju. Tako možete napraviti vježbe od desetak minuta odmah nakon samog buđenja, dok se šalica kave hladi ili izaći koju stanicu prije samog posla te se do njega i prošetati. Bilo kakav oblik rekreacije, kao što su vježbe za razbuđivanje ili hodanje sjajno će se odraziti na vaše raspoloženje te ćete se osjećati kao da ne postoji problem kojeg zapravo ne možete riješiti!

Ukradite vrijeme za sebe
S vremena na vrijeme potrebno je pritisnuti pauzu, usporiti tempo te posvetiti nekoliko minuta isključivo sebi. Beauty rituali su se ovdje pokazali kao naši sjajni saveznici, pa postoji toliko toga u ovome svijetu što možete iskoristiti kako biste se malo razmazili. Topla kupka nakon napornog dana te hranjive maske za lice rituali su koji provjereno pune energiju za novi radni dan, a ako želite nešto posebnije u svojoj rutini i apsolutno opuštanje, onda su masaže te koje zaslužuju važu pozornost. Siam Thai Salon u Zagrebu mjesto je na kojem možete dobiti svoju dozu opuštanja i to masažom glave, leđa i ramena po principu tajlandske masaže. Riječ je o masaži koja se izvodi na podu s balzam kremom iz Tajlanda, a kojom se otvaraju energetski kanali u tijelu, čime se direktno oslobađate akumuliranog stresa!

Koristite 'Think time' metodu
Nakon završetka radnog dana, odvojite vrijeme za konstruktivno promišljanje o samom danu. Vrlo često je razmišljanje to što potiče stvaranje samog stresa te tako i one najjednostavnije zadatke u danu sami pretvaramo u izazove. Kreirajte ugodnu atmosferu u domu i usredotočite se na dvije stvari: vizualizaciju i retrospekciju. Neka vaše misli budu usmjerene na sve pozitivne stvari koje ste tog dana uspješno obavili te vizualizirajte ono što vas u narednim danima očekuje, ali na način kao da ste te stvari već obavili. Kako ćete se osjećati u tom trenutku i kako će se vaš život promijeniti ispunjavanjem zadanih izazova vrlo brzo će vas motivirati da zacrtane ciljeve i ostvarite!
fashion.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!

Nema komentara:

Objavi komentar