3 najbolje frizure s Oscara koje vrlo lako možete i sami stilizirati

Noć smo proveli prikovani uz TV ekrane, prateći najvažniju svečanost filmske industrije - dodjelu Oscara. Tako je losanđelesko kazalište Dolby postalo meka brojnih glamuroznih izdanja, iza kojih stoji poprilično veliki broj stilista, make up i hair artista, pa su tako neka poznata lica u potpunosti promijenila svoj prepoznatljiv potpis potaknuti aktualnim trendovima, dok su drugi započeli val novih trendova koje bi rado prošetali gradskim ulicama. Jednostavnost i minimalizam s pokojim glamuroznim momentom look je koji je vladao ovogodišnjim Oscarom, a upravo to potvrđuju i frizure koje smo izdvojili kao najbolje frizure s ovogodišnje dodjele nagrada te koje pak vrlo lako možete i sami kreirati!


Razdjeljak ukrašen biserima

Na crvenom tepihu ove godine mogao se primijetiti i francuski šik, a sve zahvaljujući frizuri Lucy Boynton, koja se na ovom glamuroznom događaju pojavila sa razbarušenom bob frizurom, a čiji je razdjeljak ukrašen biserima. Za ovu frizuru zaslužna je hair stilistica Jenny Cho, a proizvodi koje je koristila za samo stiliziranje poprilično su bazični. Za početak je kosu potrebno temeljito oprati i to hranjivim šamponom i regeneratorom, a zatim prije stiliziranja koristiti sprej za volumen, primjerice SISLEY PARIS Volumizing Spray. Tako će kosa izgledati bujnije i zdravije, a nakon što ste kosu pripremili za stiliziranje, krećete s kreiranjem razbarušenih valova, koje nikako ne rastavljate četkom, već isključivo prstima. Potom nanesite na razdjeljak ukrase koji mogu biti biseri, dijamantići ili bilo kakav drugi nakit te samo lijepilo nanesite vršom četke za kosu i pričekajte 15 do 30 sekundi prije nego zalijepite nakit. Također ne zaboravite posprejati frizuru lakom kako bi baš svaka vlas bila na svome mjestu, ma što god radili!


Kratki bob

Ljubav prema bob frizuri nastavlja se i u ovoj godini, a razloga za to je pregršt; riječ je o frizuri koja je prikladna za sva godišnja doba te se sjajno uklapa u baš svaki modni stil i prigodu. Jednako ju tako volimo vidjeti u svakodnevnim modnim izdanjima, ali i na onim glamuroznim kao što je crveni tepih. Natalie Portman sjajno je spojila ovu jednostavnu, a opet upečatljivu frizuru s nenametljivim make upom, a za njezino stiliziranje potreban je samo dobar sprej za volumen, ali i pridržavanje starog trika za kreiranje dugotrajnih valova. Naime, valove stilizirajte dok je kosa više suha, no vlažna i to uređajem koji će biti optimalne topline, a nakon što kreirate valove, raščešljajte ih nakon što se kosa u potpunosti osuši!


Razdjeljak po sredini

Ova frizura nije za svakoga, stoga ako imate okruglo lice, definitivno biste ju trebali izbjegavati, budući da razdjeljak može vaše lice vizualno učiniti širim. Zalizana kosa s razdjeljkom na sredini te lagane kovrče frizura je koja opisuje zlatno doba Hollywooda, pogotovo kada ju prati klasični make up u kojem glavnu riječ ima blaga podloga s naglaskom na crveni ruž. Ovakav look sjajno će pristajati ako imate četvrtasti oblik lica i simetrično lice te ćete njome sjajno naglasiti jagodice lica. Potreban je samo dobar sprej za kosu koji će gornji dio dobro 'zaključati' i vaše profinjeno izdanje je spremno!
fashion.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...