Najotrcaniji izgovori za nevježbanje kojih se moramo riješiti


Organizacija fizičke aktivnosti mnogima je jedna od najmrskijih jer tako je lako pronaći razlog za klupčanje ispred televizora uz već nekoliko puta viđeni film. Izdvojili smo najčešće i najotrcanije izgovore za nevježbanje kako biste ih osvijestili, prekrižili, obuli tenisice i napokon krenuli na vježbanje

1. Umorna sam
Najčešći izgovor za odlazak na nevježbanje svakako je umor. Nekako se čini da je nakon napornog dana na poslu zadnje što vam treba presvlačenje, znojenje i dolazak kući u večernjim satima.

Uživanje u naslonjaču uz čašicu vina toliko je privlačnije, no onaj "osjećaj poslije" koji pruža bilo koji oblik fizičke aktivnosti jednostavno je nezamjenjiv za fizičko, ali i psihičko zdravlje.

2. Imam... nekog... posla
Produljeno i ponekad kaotično radno vrijeme idealna je isprika za nemogućnost vježbanja. A i potrebno je malo se podružiti s prijateljima. Unatoč tome, uz malo truda, svakako pronađite barem 45 minuta dnevno za svoje tijelo. S obzirom na to koliko ga tijekom dana maltretiramo neprirodnim "uredskim" položajem, zaslužilo je malo istezanja i učvršćivanja.

3. Ići ću sutra
Prava klasika od isprike. Ako niste išli danas, nećete ni sutra. Ni sljedeći tjedan,  ni idući mjesec.

4. Predebela sam
Ovim izgovor stvara se zatvoreni krug u kojem nikako ne možete profitirati. Ako mislite da će netko komentirati vaš bedra, stražnjicu ili trbuh u dvorani, varate se. Svi su jednako nesigurni u svoj izgled, a osim toga nismo više u osnovnoj školi.

5. Nisam obrijala noge
Nikad ne znaš tko će gledati, još ako je i zgodni instruktor... Britvicu u ruke ili duge hlače na noge, i spremni ste za vježbanje.

6. Već sam vježbala
Toliko je aktivnosti koje možete napraviti tijekom dana. Hodanje uz stepenice, hodanje po trgovinama, kućanski poslovi, i svašta nešto, zar ne? Ovo je već prilično otrcani izgovor.

7. Nisam dovoljno jela
Nekima je nedovoljan unos hrane jako dobar razlog za odmor i neaktivnost. Niti je poželjno niti je zdravo, a mršavljenje takvim načinom života ionako je privremeno.

8. Boli me glava
Znamo već za što se često koristi taj izgovor. Ali nemojte ga koristiti ni u tom slučaju ni u onom za vježbanje.

9. Kolege s posla idu tamo
Nema goreg nego oznojena voziti bicikl pred kolegama iz ureda. Slažemo se, ali toliko je mjesta u gradu u koje šef sigurno neće dolaziti.
zadovoljna.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...