Jednostavni make up trikovi za punije usne


Unazad nekoliko godina beauty i make up industrija neizmjerno je napredovala, a kao rezultat toga imamo brojne proizvode koji nam na bezbolan način mogu pomoći da se riješimo pojedinih nesigurnosti i nesavršenosti. Usne su jedan od onih dijelova lica koji uvijek dolazi do izražaja, pa ne čudi što nerijetko patimo za nešto punijima. Srećom, umjesto odlaska estetskom kirurgu koji može rezultirati nezadovoljstvom, ono što predlažemo je da uz pomoć make up trikova svoje usne dovedete do željenog izgleda.

Kao što smo spomenuli, usne su predio lica za koji volimo da je njegovan i atraktivan. Dobra vijest je ta što makeup-om uvelike možete utjecati na njihov izgled, ali pritom zadržati prirodni look te izbjeći napadan izgled. Naime, kako do punijih usana makeup-om sastoji se od nekoliko ključnih koraka, a prvi uključuje kvalitetan piling. Premda smo naviknuti pilingom nagraditi tijelo i kožu lice, usne su također područje koje ga s vremena na vrijeme treba. U drogerijama možete nabaviti već gotove pilinge, ali vrlo dobar učinak imat će i oni iz kućne radinosti na bazi meda i šećera. Nakon što ste na usne nanijeli piling te tako odstranili mrtve čestice kože, primijetit ćete kako se usne već na prvi pogled doimaju punijima i crvenijima, pa sljedeći korak koji se preporučuje jest da na usne nanesete hranjivi balzam koji će zadržati efekt koji je prouzročio piling.

Prvi korak što se tiče samog make up-a jest korištenje primera. Osim specijaliziranih primera za usne, možete se poslužiti i korektorom. Prije nanošenja ruža, odnosno baze, vrlo je dobro neutralizirati usne malom dozom korektora, no pripazite da doza doista bude mala i da se zadrži prirodni crvenkasti ton. Nakon toga rubove usana iscrtajte olovkom za usne koja je nešto tamnija od ruža koji planirate nanijeti jer ćete na taj način optički povećati usne, no ipak obratite pozornost da razlike u nijansama nije prevelike.

Sljedeći proizvod koji će vam pomoći je highlighter koji nanesite na Kupidov luk kako bi se reflektirala svjetlost koja će doprinijeti efektu punijih usana, a kada ste to napravili usne lagano premažite prozirnim sjajilom. Spomenuti korak finalno će usnama dati sjaj i neutralizirati liniju olovke i ruža za usne. Povećanje usana make up-om može se doimati komplicirano i dugotrajno, ali jednom kada izvježbate ruku trebat će vam svega nekoliko minuta za kreiranje željenog i zadovoljavajućeg izgleda.
fashion.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...