Sve što vam je ovog prosinca potrebno za cosy atmosferu doma


Božićni blagdani sve su nam bliže. Počeo je advent i službeno smo zakoračili u prosinac i najčarobnije doba godine. Prosinac je uistinu poseban mjesec, kada gradovima zavlada blagdanska atmosfera i kad uživamo u mirisima i okusima fine hrane, kolača i kuhanog vina. Božićnoj čaroliji svakako doprinosi i svjetlost tisuća božićnih lampica koje obasjavaju ulice i trgove, ali i naše domove, jer početak prosinca većini znači i početak ukrašavanja doma prvim božićnim dekoracijama, a među njima su omiljene upravo lampice.

OMILJENA BOŽIĆNA DEKORACIJA
Blagdansko uređenje doma svake nas godine posebno veseli, a te tople osjećaje koji preplave naše životne prostore zahvaljujući prigodnim dekoracijama rado bismo zadržali tijekom cijele godine. Osim što dekoracijama obilježavamo blagdane, one su tu i da nam poprave raspoloženje, učine da nam zima bude ljepša i zanimljivija i da kod kuće stvorimo istinsku cosy atmosferu.

Lampice su u tom kontekstu izuzetno popularne u svakom domu, jer svojim sjajem i svjetlošću doslovno tjeraju sivilo i hladnoću, a time i zimsku melankoliju. Kao neizostavna božićna dekoracija, preuzimaju ulogu ukrasa bez kojih ne možemo zamisliti blagdane i mogu se pronaći u svakoj kutiji obiteljskih božićnih dekoracija. 
STVORITE BLAGDANSKI UGOĐAJ U SVOM DOMU – UZ LAMPICE
Svjetlucanje lampica u svakom će domu stvoriti čarobnu atmosferu, a sve što vam treba je niz sićušnih žaruljica i utičnica. Ne morate brinuti da će vam račun za struju biti velik jer uz Hepi pogodnosti ovih blagdana možete bez brige uživati u osvijetljenom domu. Različitih veličina, oblika i boja, lampice su sasvim dovoljne da s njima u svakoj prostoriji stvorite blagdansku atmosferu i unesete dašak božićne čarolije.

Jednostavne i efektne, mogu se upotrijebiti na tisuću načina kako bismo istaknuli najdraže dijelove svog doma. Lampice nanizane na dugom ili kratkom lancu klasična su blagdanska dekoracija i uvijek im se iznova vraćamo, a najčešće ih stavljamo na božićno drvce koje je teško zamisliti bez sitnih lampica koje ga osvjetljavaju i cijeloj prostoriji u kojoj se nalazi daju taj topli, blagdanski ugođaj. 
No, lampice nisu rezervirane samo za jelku. Njima ukrašavamo prozore, stavljamo ih na police, zidove, stepenice, vrata… One stvaraju poseban ambijent i na otvorenom, pa njima ukrašavamo i svoje ulaze, balkone i vrtove.

S obzirom na svoju fleksibilnost, lampice u lancu pristaju u sve stilove uređenja interijera. Osim tradicionalnih okruglih lampica u lancu, postoje i razni drugi oblici sa zimskim motivima poput onih svjetlećeg božićnog drvca, zvijezde, snjegovića ili snježnih pahulja.

Koje god da su u pitanju, u svaki će dom unijeti toplinu i stvoriti romantično osvjetljenje za pravi blagdanski ugođaj. Načina na koje u svoj dom pomoću lampica možete unijeti dašak božićne čarolije je mnogo, a na vama je da odaberete one koje vam se najviše sviđaju. Imajte na umu da, kad je božićno ukrašavanje doma u pitanju, ne možete pogriješiti jer sve prolazi, a kreativnih ideja zaista ne nedostaje.



 journal.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...