Novi preobražaj mode: Ova 4 trenda obilježit će 2020. godinu


Jedan od omiljenih modnih dodataka vraća se na velika vrata, a ostala tri donijet će pravu revoluciju u ovu industriju.

Modom su 2019. godine vladale luksuzne tenisice i ulični stil, a sada je Lyst napravio prognozu kojom predviđa modne trendove u 2020. Ove pretpostavke napravljene su na temelju šest milona proizvoda, 12.000 trgovina, globalne medijske pokrivenosti i spominjanja na društvenim mrežama u prošloj godini, piše Business Insider.

Prema njihovom izvještaju, u sljedećoj godini dominirat će sljedeća četiri trenda.

1. Svemirska moda

U sljedećem desetljeću NASA planira slijetanje ljudi na Mjesec, detektiranje potresa na Marsu i izgradnju plana za obranu zemlje od opasnih asteroida dok druge organizacije za istraživanje svemira također planiraju veliki broj zanimljivih projekata.

Lyst predviđa da će ovi pothvati potaknuti modu inspiriranu svemirom, od holografskih komada odjeće do svemirskih odijela.

2. Utjecaj japanske mode

Ljetne Olimpijske i paraolimpijske igre održat će se 2020. godine u Tokiju pa Lyst očekuje utjecaj “hrabrog Harajuku uličnog stila” i uobičajenih japanskih marki. Prema ovom izvještaju, broj pretraga japanskih brendova na internetu povećao se za osam posto u 2019. godini.

Japanskim brendovima dugo je trebalo da se prošire izvan zemlje, ali uspijevaju proširiti tržište na nekoliko zemalja. Moguće da je razlog za to što se svijet sada usmjerava na japansku kulturu i trendove zbog nadolazećih Olimpijskih igara.

3. Prevelike torbe

Kupci su tokom 2019. godine potrošili više novca na obuću nego na torbe, ali to nije ugrozilo tržište torbi. Ove godine u modi su bile mini torbe, a za sljedeću se predviđa trend glomaznih torbi koje su dominirale u prvom desetljeću 20. stoljeća. I časopisi “Harper’s Bazaar” i “Elle” također su predvidjeli povratak velikih torbi.

4. Politička moda

Od Brexita u Londonu modne linije istražuju mogućnosti da primijene politiku u svojim proizvodima. Kako će Brexit i sljedeće godine biti aktualan, a tu su i izbori u Americi, može se očekivati veliki utjecaj ovih događaja na modnu industriju, a kao što uvijek biva, utjecaj sa zapada doprijet će i do naših kupaca, bez obzira na to što veliki broj njih ne mari za politička događanja u ovim zemljama.
zene.ba

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO