8 ljubavnih pouka iz kultunog filma "Zapravo ljubav"


Svake godine se totalno raznježimo kad nanovo pogledamo božićni film „Zapravo ljubav“. Zašto? Zato jer je taaakooo romantičan – ali i poučan! Pogledaj koje ti sve ljubavne pouke nudi…

1. Nemoj varati svog partnera – prije ili kasnije će to saznati
Kad se Harry (Alan Rickman, nikada te nećemo zaboraviti!) dao zavesti od svoje tajnice te joj je kupio lančić, napravio je golemu pogrešku. Njegova žena Karen je to saznala i pitala ga na kraju: „Je li to samo lančić, seks ili – što bi bilo najgore – ljubav?“

2. Ljubav ne poznaje godine
Je li to klinac u osnovnoj školi (mali Sam) ili netko tko ima 99 godina – čovjek se u svakoj dobi može zaljubiti – čak i imati ljubavne jade.

3. Ponekad se zbog ljubavi treba šutjeti
Ako si zaljubljena u dečka svoje najbolje prijateljice – radije joj to nemoj reći. U nekom trenutku ćeš ga preboljeti – kao i Mark. Legendarna je scena kad je Juliet izjavio svoju ljubav s pomoću natpisa na velikom bloku, a zatim se odlučio pomiriti sa svojom nesretnom ljubavi: „Dosta, sada je dosta!“, rekao si je – i nama još uvijek ide suza niz obraz.

4. Ljubav može prebroditi sve granice
Ako netko govori različite jezike, poput Jamiea i Aurelije, dolazi iz različitih društvenih slojeva ili neprijateljski nastrojenih obitelji – ništa nije snažno poput ljubavi. Kao što nas je to dvoje naučilo: nakon prekida se sve brzo može okrenuti nabolje. Naime, na početku filma je Jamiea prevarila partnerica – a on je uskoro sreo Aureliju.

5. Možeš imati svakoga – čak i ako ti se čini nedostižnim!
Kao što Natalie na kraju dobije premijera, tako i mi smijemo sanjati kad je riječ o pravoj ljubavi. Je li on nadareni glazbenik, poznati glumac ili zgodan bogataš… u ljubavi je sve moguće!

6. Ponekad je dobro ponašati se opet kao tinejdžerica
Iskreno: što bi bila ljubav bez „poludjet ću, tip je stvarno super“ – trenutaka?

7. Svog budućeg možeš upoznati bilo gdje
Pa čak i na snimanju pornića! Kao što je Judy srela svog Johna. Scene u kojima su njih dvoje jednostavno su fenomenalne.

8. Ljubav nas čini totalno ludima – u najboljem smislu
Može se reći i drugačije: leptirići u trbuhu čine nas neuračunljivim „dobre sam volje“-čudovištima. Iskreno: to je stanje kojem svi težimo.
U tom duhu: sretan Božić!
miss7.24sata.hr

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!