Ko je trebalo da glumi Jokera i druge zanimljivosti o filmu koji obara rekorde


Američki triler “Joker” Todda Phillipsa, koji obara rekorde u gledanosti širom svijeta, pun je i zanimljivosti koje su se odigrale iza scene, neke potpuno neočekivane. Film, jedan od najgledanijih u ovoj godini, osvojio je i Zlatnog lava na 76. venecijanskom međunarodnom filmskom festivalu.

Glavni glumac Joaquin Phoenix, radeći na liku Arthura Flecka, proučavao je i čuvene pokrete glumca gluvonijemih filmova Bustera Keatona.

Zbog snimanja Phoenix je bio na strogoj dijeti zahvaljujući kojoj je smršao 23,6 kilograma. U tome mu je pomagao isti nutricionista sa kojim je radio i na snimanju filma “Master” iz 2012. godine.
Scena sa plesom Jokera u kupatilu nije bila predviđena scenarijem, već je nastala spontano, a zatim je zadržana i u konačnoj montaži.

Mnogo scena je improvizovano. Scenario je stalno mijenjan, a Todd Phillips je sam potvrdio da je lik Sophie najviše mijenjan tokom snimanja filma.

Stepenice postale atrakcija

Stepenice, iz nezaboravne scene, postale su nova njujorška atrakcija za brojne posjetioce. Mnogo fanova ovog filma odlaze u Šekspir aveniju 1165 u Bronksu kako bi se slikali na tim stepenicama oponašajući Jokera.
Vojna zgrada u Bruklinu, koja je u filmu poslužila kao zgrada sanatorijuma Arkam takođe je na meti fanova.

Šminka koju nosi Jocker podseća na onu koju je nosio John Wayne Gacy, serijski ubica optužen da je oteo, mučio i ubio 33 žrtve između 1972. i 1978.

Suprotno od onoga kako se obično radi, Todd je tražio da Hildur Guðnadóttir komponuje muziku za film na osnovu scenarija.

Phoenix je rekao da nije bio pod uticajem prethodnih Jockera, odnosno glume Heatha Ledgera, Jacka Nicholsona, Cesar Romero i Jareda Leta.

Navodno su Viggo Mortensen i Alec Baldwin odbili da igraju lik Thomasa Waynea u ovom filmu.

Najiznenađujuća od svih zanimljivosti jeste da je na početku produkcije ovog filma favorit za glavnu ulogu bio Leonardo di Caprio.

Joaquin Phoenix  i prethodni Jocker Heath Ledger bili su jako dobri prijatelji.
ljepotaizdravlje.ba

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO