6 najmirisnijih maslaca za meku kožu


Nešto hladniji dani u naše kozmetičke torbice unijeli su neka nova pravila. Ono što želimo zadržati tijekom zimskih mjeseci jest mekana i hidratizirana koža, no to i nije baš najjednostavniji zadatak, što zbog neumoljivog vjetra i hladnoće, a što zbog suhog zraka u grijanim prostorijama. Zato se maslac za njegu kože pokazao kao sjajno rješenje, a u nastavku otkrijte zašto ga toliko volimo!

Iako sama spomen maslaca nas asocira na pripremu slastica, on se itekako pokazao kao vrijedan sastojak u beauty svijetu, a posebice u njezi kože. Maslac na koži funkcionira kao zaštitni film, a koji pak sprječava gubitak tekućine u suhom i hladnom okruženju, a zbog kombinacije hranjivih tvari i vitamina, teško da naša koža može postati suha i gruba, kao što je inače običaj. Ovaj proizvod posebno volimo koristiti zimi, a osim zbog dragocjenih ulja i navedenih sastojaka, maslace volimo i zbog njihovog mirisa koji se zaista dugo zadržava na koži, pa vrlo lako mogu konkurirati i omiljenim parfemima. Česti je slučaj da se miris maslaca uvuče i u odjeću, a zbog čega imamo osjećaj svježine baš cijeli dan. Mali minus ovom proizvodu jest što mu duže treba da se upije u kožu, stoga se korištenje maslaca za tijelo preporučuje u večernjoj skincare rutini, nakon tuširanja kada je potrebno temeljito nahraniti kožu.
Primjerice, Afrodita 100% spa nourish-gold maslac za tijelo kombinacija je iznimno njegujućih sastojaka, kao što su kakao ili djevičansko hladno prešano ulje jojobe i suncokreta, a zbog svoje bogate njege štiti kožu od isušivanja i pomaže u obnovi stanica kože. Ovaj proizvod sjajno uspostavlja ravnotežu masnoća i vlage u koži te poboljšava njezinu elastičnost, dakle djeluje na nju kao čaša vode te pritom ne zatvara njezine pore. U nastavku smo izdvojili i druge maslace za tijelo koji omekšavaju i hrane suhu kožu,a koji su se pokazali kao sjajni saveznici u njezinoj zimskoj njezi!

Kiehl's Creme De Corps maslac za tijelo, Afrodita 100% spa nourish-gold maslac za tijelo


Biobaza maslac za tijelo s kariteom i jojobom, Lancôme Nutrix Royal maslac za tijelo

Nikel ružin maslac za tijelo, Ziaja arganovo ulje maslac za tijelo
fashion.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...