3 jesenja pilinga iz kućne radinosti za baršunastu kožu tela


Ako bacite pogled na bilo koji vodič kroz ulepšavanje i negu kože tela u jesenjim danima naići ćete na preporuku da u ovom periodu češće radite piling tela. Neophodno je da uklonite ćelije mrtve kože koja se nakupila tokom leta, kao i da skinete ostatke preplanulo tena i dobijete ujednačen, zdrav i baršunast izgled kož tela. Kada su pilinzi za telo u pitanju, mi uvek naginjemo onim kućno pravljenim jer možemo da prilagodimo sastojke svojim potrebama i željama.

U današnjem tekstu donosimo vam recepte za tri fantastična home made pilinga za telo. Sigurni smo da ćete pronaći onaj koji odgovara baš vama.

Piling od karanfilića i šećera
Karanfilić je odličan sastojak u borbi protv jesenjih virusa, ali će imati i blagotvorno dejstvo po koži, jer sadrži anti-bakterijska i anti-upalna svojstva, pa će umiriti kožu ukoliko se na njoj nalaze neke blaže iritacije.

Potrebni sastojci:
Pola šolje šećera
3-4 kapi esencijalnog ulja karanfilića
Pola šolje jojobinog, kokosovog ili maslinovog ulja.

Pomešajte sve sastojke, pa lagano utrljavajući nanesite na celo telo posebno da grublje delova kao što su laktovi i kolena.

Citrusni piling sa solju
Odličan piling za jesen i to iz nekoliko razloga. Citrusi podižu imunitet čak i na ovaj način, uz to odlični su borci protiv hiperpigmentacija na kožu, pa ćete uz redovnu upotebu ovog pilinga ukoliniti tamne fleke i ten učiniti ujednačenim. I povrh svega - miris citrusa iz ovog pilinga će vam dati dodatnu dozu energije i razbuditi čula.

Potrebni sastojci:
Pola šolje morske soli
Pola šolje jojobinog, kokosovog ili maslinovog ulja
1 kašičica ceđenog soka limuna/narandže/grepfruta

Pomešajte morsku so sa uljem i mešje do se ne sjedine, pa dodajte citrusni sok i ponovo promešajte. Zatim nanesite piling na celo telo lagano utrljavajući.

Piling od bundeve i cimeta

Bundeva obiluje alfa hidroksi kiselinama koje pomažu bržu obnovu ćelija i vrše odličan hemijski piling kože. Odličan piling za izbeljivanje kože i uklanjanje mrtvih ćelija i grubih delova kože.

Ipak, pošto cimet može da bude iritantan po osetljivu kožu, pre nego što nanesete na celo telo malu količinu pilinga nanesite najpre neki manji deo kože da vidite kako će reagovati.

Pola šolje pirea od pečene bundeve
Pola šolje braon šećera
1 kašika jojobinog, maslinovog ili kokosovog ulja
1/4 kašičice cimeta

Pomešajte sve sastojke u činiju i odmah nanesite. Ovaj piling, za razliku od prethodna dva ne može da stoji dugo, čak ni u frižideru.

Nadamo se da ste među ova tri našli pravi piling za sebe. Vaš put ka nežnoj baršunastoj kožu počinje sada!
mogujatosama.rs 

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...