Ove 3 stvari J. Lo izbjegava da bi izgledala mladoliko


Ako postoji zvijezda za koju sa sigurnošću možemo reći da joj godine ništa ne mogu, onda je to sigurno Jennifer Lopez! Iako je sve bliža 50-oj godini, ona uspijeva da iz dana u dan izgleda sve mlađe. U čemu leži tajna njenog mladolikog izgleda? Svojim uspjehom u filmskoj i muzičkoj industriji, ova ljepotica svakodnevno dokazuje da su godine samo broj, posebno kada je riječ o vođenju aktivnog načina života.

Jennifer je otkrila, kako je njena rutina zapravo jednostavna, ali da strogo izbjegava ove tri stvari, kako bi se osjećala dobro i izgledala mladoliko.

Kofein

Jennifer zaista vodi računa o svom tijelu i to se vidi i iako je mnogima dan bez šolje kafe nezamisliv, ova latino diva se odlučila na život bez kofeina, kako bi njena koža izgledala što mlađe. Ona nastoji da izbjegava stres, jer mnogo žena upravo pod stresom posežu za šoljom punom kofeina. Iako su nova naučna istraživanja pokazala da kofein ima određene benefite za naš organizam, on dovodi do dehidratacije kože, što je čini podložnijom pojavi bora.

Alkohol

Iako čaša vina povremeno svima prija, Jennifer se trudi da u potpunosti izbjegava alkohol. Trudi se da jede zdravu hranu, svakodnevno unosi dovoljnu količinu vode, a svako jutro određeno vrijeme posvećuje meditaciji. Posljedice prekomernog konzumiranja alkohola su za žene pogubnije, nego za muškarce i Lopez je toga veoma svjesna. Određena odricanja potrebna su, kako biste i u 50-ima imali zdravu kožu, zategnuto tijelo i dobar izgled.

Nedostatak sna

Osim što ublažava stres, kvalitetan san usporava proces starenja. Zdrav životni stil i briga za mentalno zdravlje su ključ dobrog i mladolikog izgleda. Takođe, smatra da je pored zdravog života zaista važno zavoljeti i prihvatiti svoje tijelo.

J. Lo je zaista pravi primjer da zdrav život i unutrašnji mir prije svega utiču na lično zadovoljstvo i unutrašnju ljepotu, što se onda oslikava i na sjajan fizički izgled.
ljepotaizdravlje.ba

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!