Što znači trend čiste ljepote i zašto ga slijedi sve više žena


Sve se više krećemo u smjeru prirode kad su ljepota i njega kože u pitanju, čemu svjedoči i jedan od trenutno najvećih beauty trendova, koji se naziva "clean beauty", odnosno čista ljepota.

Prema anketi koju je ovog mjeseca proveo časopis Harper's Bazaar, a u kojoj je sudjelovalo preko 1000 žena različite dobi, rase i etničke pripadnosti, gotovo polovina njih već slijedi trend čiste ljepote, a čak 60 posto preostalih ozbiljno razmišlja o tome da ga isproba.

O čemu je točno riječ?

Ono što trend čiste ljepote predstavlja je korištenje proizvoda koji su načinjeni isključivo od prirodnih sastojaka bez ikakvih štetnih dodataka poput parabena, sulfata ili umjetnih mirisa. Također, prirodna kozmetika u skoro 100 posto slučajeva nije testirana na životinjama, što mnogi također ističu kao veliki plus.

Ipak, beauty eksperti upozoravaju i na to da se vrlo često ne baš tako prirodni proizvodi prodaju pod prirodnu kozmetiku i da treba biti vrlo oprezan pri kupovini te pažljivo čitati etikete.

A još jedna ne toliko sjajna informacija je da se pri korištenju prirodne kozmetike morate dobro naoružati strpljenjem jer vam ona, nažalost, neće pružiti instantne rezultate i morat ćete biti ustrajni s redovitom uporabom preparata kako biste vidjeli transformaciju kože.

No isplati se žrtvovati radi dugotrajne dobrobiti, zar ne?
index.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO