Rashladite se bez grižnje savjesti ukusnim ljetnim napitkom!


Ljeto i visoke temperature jasan su znak da nam predstoji sezona potpunog uživanja i opuštanja. Dani ispunjeni druženjem, odlaskom na odmor te ispražnjene gradske ulice dio su neizostavne ljetne atmosfere čija je misao vodilja potpuno opuštanje i uživanje bez grižnje savjesti...

Nije novost kako smo ljeti jednostavno sretniji i zadovoljniji. Brojna znanstvena istraživanja došla su do jasnog zaključka kako više sunčanih dana te vitamin D koji upijamo kroz sunčeve zrake utječu na naše mentalno stanje i čine naše tijelo i misli pozitivnijima i zdravijima. Više vremena provodimo budnima zahvaljujući dodatnoj energiji i time nam je dan duži, a mi smo produktivniji.

Na jednak način ljeti puno više pažnje posvjećujemo namirnicama koje unosimo u svoj organizam. Naime, znanstvenici su došli do zaključka kako, za razliku od jeseni i zime, za vrijeme toplijih dana svjesno i podsvjesno inzistiramo na hrani i piću koje će naš organizam hidrirati, njegovati i ubrzati. Tako prirodno smanjujemo unos kalorija i potanko biramo čime ćemo se nagraditi iz dana u dan. Stoga instinktivno biramo sastojke koji su lagani ali nutritivni, ukusni te primjereni sezoni.

I dok tijekom ljetnih večeri jedvice odolijevamo ukusnim koktelima i moktelima, tijekom dana jedino za čim nam organizam žudi jest osvježavajuće i jednostavno piće. Naravno, voda je zasigurno najbolji izbor no često nam okusni pupoljci žude za nečim što će istovremeno utažiti žeđ i razveseliti nas neodoljivim okusom. Upravo su čajevi sjajna alternativa jer, iako smo inače navikli ih piti kao vrući zimski napitak, oni su savršeno ljeto rashlađenje!

Njihova popularnost u posljednjih nekoliko godina je dosegla vrhunac pa su na police trgovina stigle već pripravljene verzije kojima je naprosto nemoguće odoljeti. Točnije, hladni čajevi Fuzetea nametnuli su se kao hit napitak za uzavrele ljetne dane zahvaljujući inovativnom i uravnoteženom spoju čaja, soka i bilja. Poznatim okusima poput crnog čaja u slatkoj kombinaciji s breskvom i hibiskusom, osvježavajućim s limunom i limunskom travom te crnog čaja sa šumskim voćem za ljubitelje klasike i zelenog čaja s kamilicom i mangom pridružio se posljednji u nizu koji će posebno razveseliti sve one koji dodatno paze na unos kalorija. Naime, nova Fuzetea kombinacija je omiljeni zeleni čaj s egzotičnom marakujom, a ne sadrži šećer što ga čini prvim takvim!


Naime, zeleni čaj stoljećima se smatra jednim od najkorisnijih napitaka koje možemo unijeti u svoje tijelo. Upravo on nosi titulu "zlatnog standarda" među napitcima zahvaljujući mnogobrojnim korisnim svojstima i učincima na organizam. Stoga ga to čini idealnim ljetnim pićem koje će vas, u ovoj hladnoj varijanti, osvježiti, hidrirati i njegovati. Slično je i s marakujom - egzotičnom južnoameričkom voćkom koja obiluje vitaminom C i čijem okusu je teško odoljeti.

Osim vitamina C, marakuja je poznata kao blagotvorna namirnica čija svojstva, prema posljednjim istraživanjima, sprječava nastanak kancerogenih stanica te snižava krvni tlak. Točnije, ovo je voćka koja već stoljećima slovi kao jedan od najboljih izvora antioksidansa, slično kao zeleni čaj! Stoga, rashladite se od ljetnih vrućina s omiljenim napitkom te, s dolaskom hladnijih dana, isti jednostavno podgrijte i okrijepite se bez grižnje savjesti.
fashion.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!