Pripremite sočne proteinske pločice bez glutena, s malo kalorija i jako puno energije

Zašto bi kupovali zdrave proteinske pločice kada će zdraviji, jeftini i bolji biti oni iz kućne radinosti?

Kao potrošačko društvo naviknuto da se sve može kupiti gotovo, iako smo svjesni da sve prehrambene prerađevine ne mogu i nisu onoliko zdrave kakve su kada ih napravimo sami, od provjerenih namirnica, zato većina ljudi nikada nije ni pokušala napraviti nešto što je toliko zdravo, korisno i jednostavno. Primjerice ove domaće pločice na bazi zobenih pahuljica koje će vam - pazite sada - u samo jednom obroku dati oko 8 grama vlakana te oko 8 grama proteina - i sve to u obroku vrijednom oko 175 kalorija. Dvije pločice i poduplat ćete i proteine i vlakna, doduše, i šećere, ali tu uvijek možete smanjiti količinu, odnosno koristiti zdraviju varijaciju. A ono što je još sigurno jest to da ćete za cijeli tjedan imati pri ruci savršen  doručak ili međuobrok koji će vas nekoliko sati držati sitima i punima energije. I sve to bez imalo glutena.

Što vam treba:
·         1 šalica maslaca od badema
·         85 grama proteina u prahu
·         pola šalice javorovog sirupa
·         2 jaja
·         2 šalice zobenih pahuljica
·         pola šalice nezaslađenog kokosa
·         čajna žličica sode bikarbone



Priprema:

Pripremite tanki lim, posprejajte ga ili pripremite papir za pečenje, a pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva.
U jednoj zdjeli dobro izmiksajte maslac od badema, protein u prahu i javorov sirup, a kada dobijete finu glatku smjesu umiješajte i jaja. Potom ubacite suhe sastojke - zobene pahuljice, kokos i sodu bikarbonu i sve još dobro promiješajte.
Smjesu potom prebacite u lim i dobro utisnite da bude ravna i pecite oko 12 minuta dok lagano ne potamni.

Smjesa je dostatna da je narežete na 18 pločica i pazite, dvije će vam biti i više nego dovoljno za jedan obrok u danu. Držite ih u hermetički zatvorenoj posudi kako bi još danima nakon ove vrlo jednostavne pripreme imali sočnu, ukusnu, zasitnu i energijom napunjenu slasticu.
index.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...