5 trikova za ekspresno mršavljenje

Je li brzinsko mršavljenje samo mit? Sudeći prema savjetima stručnjaka nije, ali ipak zahtijeva vašu predanostŽelite se riješiti onih par kilograma koji su se zalijepili za stražnjicu ili bokove, ali nikako ih ne možete skinuti?
Borba s kilogramima konstanta je u svakodnevnom životu velikog broja žena, a brojne dijete i neuspjeli pokušaji samo predstavljaju dodatan izvor frustracije.

1. Odredite si ciljeve 

Gubitak kilograma na brz način ne dolazi lako, već zahtijeva predanost, kompromise i poneku žrtvu. Za početak, jasno odredite realne ciljeve koje želite postići, kao što su broj kilograma i vrijeme u kojem ih se želite riješiti. Gubitak kilograma brži je tijekom prva dva tjedna držanja dijete dok u prosjeku iznosi oko 0.5 – 1 kilograma tjedno.

2. Započnite postom 
Dijetu započnite jednodnevnim postom kad ćete konzumirati samo tekuću hranu. Izbjegnite krutu hranu i fokusirajte se na smoothieje od povrća, biljne čajeve, nezaslađena pića i vodu. Ručak možete zaokružiti proteinskim shakeom koji će vam dati potrebnu energiju i smanjiti želju za hranom.

3. Zaboravite dva tjedna na ugljikohidrate
Na neko vrijeme, izbacite ugljikohidrate iz prehrane. Iako su važni za organizam, moguće ih je u kratkom periodu u potpunosti izbjegavati bez posljedica po organizam. Stoga se dva tjedna suzdržavajte bijelog kruha, riže, tjestenine i šećera. Svakako dobro pročitajte deklaracije proizvoda kako biste bili sigurni da ne sadrže skriveni šećer. Postoji više od 25 različitih imena za šećer, a nalazi se u proizvodima za koje to ne biste nikad pomislili, kao što je to kečap. Budući da je i voće bogato šećerom, jedite pretežno bobičasto voće. Bobice imaju nizak glikemijski indeks i postotak šećera pa ih možete jesti nekoliko puta tjedno da zadovoljite želju za slatkim. Pomiješajte ih sa sladoledom ili obranim mlijekom za zdrav i ukusan desert. 
5 trikova za ekspresno mršavljenje

3. Povrće je in 
Obogatite prehranu različitim vrstama povrća. Povrće, posebno ono zeleno i lisnato, bogato je vlaknima što će vas zasititi bez prevelikog unosa kalorija. Kad je riječ o proteinima, odaberite piletinu, puretinu, ribu i soju. Potražite zdraviji način pripreme hrane tako da kuhate bez ulja i masti te grilate ili kuhate na pari. Mliječni proizvodi obično su bogati šećerima i mastima – eliminirajte punomasno mlijeko i sireve te povremeno posegnite za obranim mlijekom ili nemasnim jogurtom. Jedan od korisnih trikova je i izbjegavanje restorana i pripremanje obroka kod kuće. Tako ćete izbjeći moguća iskušenja i biti svjesni kalorija i sastojaka koji se zaista nalaze u vašem obroku.

4. NE alkoholu, DA trčanju 
No, za gubitak kilograma nije dovoljno samo paziti na prehranu nego uvesti promjene u dosadašnji stil život. Prvi korak je prestanak konzumiranja alkoholnih pića jer potiče proizvodnju masti. Pivo i kokteli su očiti krivci već na prvi pogled, ali su likeri, viski i vino također bogati kalorijama. Odvojite barem 60 minuta dnevno za tjelovježbu. Odaberite intenzivnu tjelesnu aktivnost poput planinarenja, trčanja ili preskakanja užeta, a tome dodajte 15 do 20 minuta treninga izdržljivosti.

5. Prirodni preparati - dobrodošla pomoć
Pomoć u mršavljenju stižu i u obliku prirodnih preparata za mršavljenje, poput psilijum vlakana ili Garcinije cambogije. Psilium sadrži polisaharidnu sluz koja da na sebe navlače i vežu vodu. Time povećavaju svoj volumen i do 15 puta zbog čega se stvara osjećaj sitosti. Garcinia cambogia je tropsko voće porijeklom iz jugoistočne Azije koje se zbog aktivne komponente hidroksicitrata promeće u proizvod broj jedan za mršavljenje. Hidroksicitrat sprečava organizam u pretvaranju jednostavnih šećera u masnoće i pohranu masti u masnim stanicama. Djelujući na specifične enzime u tijelu, smanjuje apetit i stimulira izgaranje već pohranjenih masti te njihovo pretvaranje u energiju tijekom tjelovježbe. Za najbolje rezultate, kombinirajte je s dijetom s niskim unosom masnoće u organizam.

Izvor: naturala.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...