Ulje od biljke zvane Dar od boga: Čudotvorno dejstvo poznato vekovima!

Jasmin je cvet poreklom iz Persije čije ime znači "dar od  Boga". Od njega se dobija eterično ulje sa senzualnim i profinjenim notama i koristi se u alternativnoj i narodnoj medicini već vekovima.
Pomaže u regulisanju nepravilnog menstrualnog ciklusa, uspešno otklanja menstrualne bolove i ublažava simptome menopauze. Blagotvorno deluje na plućne tegobe, suzbija kašalj i plućne infekcije.
Jedinjenja prisutna u ulju jasmina opuštaju mišiće i ublažavaju mnoge vrsta bolova, posebno nakon treninga ili u slučaju uganuća. Sve je više dokaza da može da pomogne i u prevenciji raka, ali na tom području potrebna su dodatna istraživanja.
Ovo ulje jedno je od najefikasnijih antidepresiva. U mnogim kulturama bio je na ceni kao snažan afrodizijak i odlična pomoć u podsticanju romantičnog raspoloženja, intimnosti i fizičke ljubavi. Potvrđeno je da uspešno pomaže kod impotencije i frigidnosti.
Eterično ulje jasmina je takođe odlično sredstvo za negu kožePosebno se preporučuje u nezi suve, nadražene iosetljive kože sklone osipu i upalama.

Izvor: stil.kurir.rs

BUDITE U KORAK S TRENDOVIMA - Journal de Luxe novostima nastoji vaš život učiniti bogatijim i maštovitijim jer #MItoTAKO