Kako da podižete dete u današnje vreme?

Svi želimo da damo sve od sebe kako bismo podigli zdravo i srećno dete. Sledeći saveti će vam u tome pomoći: 
1. Dobra ishrana
Podizanje zdravog deteta počinje sa dobrom ishranom. Lako je sa bebama, jer se one ili doje ili hrane formulom, tako da unose dosta hranljivih sastojaka. Kod malo starije dece, zdrava ishrana je komplikovanija, naročito ako su deca probirljiva. Najpre morate da im date primer. Ne možete da očekujete od deteta da jede salatu ili integralni hleb, ukoliko ga ni vi ne jedete.

2. Kvalitetno provedeno vreme sa decom
Najlakše je pustiti dete da gleda televiziju i igra igrice na kompjuteru. Međutim, potrudite se da Izdvojite malo vremena svakoga dana za fizičke aktivnosti sa decom. Idite u park, igrajte žmurke u dvorištu ili prošetajte kuče po kraju. Takođe, isplanirajte porodičnu aktivnost koja ne uključuje gledanje televizije ili filma.

3. Sport
Pored igranja sa drugarima napolju, deci dosta znači i da se bave nekim sportom. Saznajte u kojoj je aktivnosti vaše dete dobro. Možda će se oprobati u više sportova, ali će na kraju izabrati jedan koji mu odgovara.

4. Otvorena komunikacija
Nikada nije rano da sa detetom razgovarate o opasnostima droge, alkohola i cigareta. Razgovor prilagodite uzrastu deteta, ali budite iskreni i otvoreni. Deca razumeju i više nego što mi mislimo.

5. Budite dobar primer koji će slediti
Deca će verovatno raditi ono što i vi radite, a ne ono što im kažete da urade. Ukoliko želite da se zdravo hrane, morate se i vi tako hraniti. Ukoliko želite da budu sposobni da razviju značajnu i zdravu vezu, na primeru im morate pokazati kako. Deca obraćaju dosta pažnje na sve što kažete i uradite.

6. Bezbednost pre svega
Ukažite deci na opasnosti koje vrebaju. Objasnite im zašto ne treba da pričaju sa nepoznatim ljudima. Pobrinite se da dete ima odgovarajuću zaštitnu opremu za sport koji trenira ili druge fizičke aktivnosti. 

Izvor: decijaplaneta.com

BUDITE U KORAK S TRENDOVIMA - Journal de Luxe novostima nastoji vaš život učiniti bogatijim i maštovitijim jer #MItoTAKO