Crno vino pospješuje mršavljenje

“Rezultati novog istraživanja američkih naučnika otkrivaju da osobe, koje umjereno uživaju u crnom vinu, sagorevaju više kalorija u toku dana. Umjerena konzumacija, ističu stručnjaci, označava jednu čašu vina za muškarce i dvije čaše vina za žene dnevno.

Rezultati istraživanja upućuju da redovna konzumacija crnog grožđa i proizvoda od crnog grožđa pomaže u prevenciji gojaznosti i stanja povezanih uz gojaznost, kao što su dijabetes tipa 2 i visok krvni pritisak.

Naučnici su ustanovili da crno vino može dramatično usporiti nakupljanje stanica masti, a istovremeno pomoći u sagorjevanju masnih ćelija. “Ovo istraživanje potvrđuje ono što su prethodna istraživanja pokazala, a to je da crno vino ubrzava rad metabolizma,” ističe vođa istraživanja prof. Neil Shai.

Elaginska kiselina, koju pronalazimo u sastavu crnog vina i grožđa, reguliše nivo krvnog pritiska i triglicerida na jednak način kao i lijekovi. Naime, elaginska kiselina podstiče razgradnju masti i reguliše nivo glukoze u krvi.


Prethodna istraživanja su pokazala da učestala konzumacija crnog vina može predstavljati opasnost za osobe koje pate od niskog krvnog pritiska, zbog čega je izuzetno važno da se posavjetuju sa ljekarom prije početka učestalog konzumiranja crnog vina.



Izvor: prirodnilijek.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...