5 namirnica za kasne sate uz koje ćete sigurno smršati

Poznato je da je večera neprijatelj vitkoj liniji, ali ako odaberete odgovarajuće namirnice to ne mora tako da bude. Štaviše, neki obroci su toliko dijetalni da mogu i da vam pomognu da smršate – tako da nema potrebe da vas u toku noći budi zavijanje sopstvenog stomaka.


Foto: Guliver/Thinkstock
Cerealije

Ne pričamo o zaslađenim pahuljicama, koje su pune kukuruznog sirupa i ostalih kaloričnih dodataka, već o cerealijama od celog zrna. Možete da pojedete činiju ovsenih pahuljica sa malo voća i mleka, ili jednostavno kupite musli od celog zrna, bez dodatog šećera.
Porcija ima oko 200 kalorija, a pored toga što ćete uneti neophodnu dozu zdravih vlakana, preko mleka ćete uneti i proteine. Za veče je najbolje da odaberete mleko sa smanjenim postotkom masnoće.
Belo meso
Belo pileće meso ima jako malo masnoća i kalorija, a sprema se za 5 minuta – jednostavno ga izgrilujte na tiganju sa dve kapi maslinovog ulja. Po želji možete da dodate i neku salatu.
Belo meso je puno proteina koji ne goje, održavaće osećaj sitosti i pomoći će vam da bolje spavate.
Jabuka sa kikiriki puterom
Nije bez razloga ovo jedna od najpopularnijih užina na svetu – jabuka je puna vlakana i hrskava je, pa imate utisak kao da nešto grickate. Puter od kikirikija, s druge strane, ima puno proteina i zdravih masnoća, pa ćete biti siti, a nećete se osećati naduto i teško.


Foto: Guliver/Thinkstock
Šargarepa

Ukoliko ne možete da zamislite da uveče sedite ispred TV-a, a da pritom ništa ne grickate, štapići od šargarepe su pravi izbor. Prepuna vitamina i minerala, šargarepa je kraljica povrća – a ako budete jeli po jednu svakog dana, primetićete razne pozitivne promene na vašem organizmu.
Šargarepa popravlja vid, štiti od raka i kardiovaskilarnih oboljenja i moždanog udara, čuva jetru i kožu, pozitivno utiče na oralno zdravlje, te poboljšava varenje,a reguliše i nivo šećera u krvi i odlaže pojavu znakova starenja.
Banana
Najbolja stvar sa bananama nije u tome što su pune vlakana, niti u tome što sadrže svega 100 kalorija po srednjem komadu, pa čak ni u tome što sadrže sastojke koji će vam pomoći da bolje spavate – već u činjenici da nećete morati da uprljate ni jedan jedini sud. Jednostavno uzmete bananu, pojedete je i bacite koru!

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...