Zaštitite se kristalima od besa i nezadovoljstva

Mnogi među nama na izazove u životu reaguju besom, mržnjom, zavišću, nezadovoljstvom, ljubomorom... Ne shvataju da smo mi u stvari ti koji stvaramo sopstveno iskustvo i raspoloženje.


Naši spoljašnji životi samo su odraz naših unutrašnjih života. Kristali koje vam predstavljamo, svojim blagim vibracijama, pomeraju naš fokus sa problema koji nas okupiraju i povezuju nas sa našom unutrašnjom energijom koja uravnotežuje sva naša tela: fizičko, emotivno, mentalno i duhovno.
Kundalini energija leži sklupčana u kičmenoj bazi i mi je ovim kristalima budimo i propuštamo kroz sve čakre. Tako dolazi do smirivanja negativnih emocija: ljubomore, zavisti, besa, nezadovoljstva, mržnje...

Peridot


Peridot je forma olivina. Nalazi se u meteorima i duboko u stenama koje se na površinu izbacuju vulkanskom aktivnošću.
Na njega su mnoge drevne kulture, uključujući i drevne Egipćane, gledale kao na čudnovati kamen. Zajedno sa zlatnim topazom, peridot se može naći na Zmijskom ostrvu, ostrvu sa puno zmija u Crvenom moru. Opet kao i za zlatni topaz, za peridot se verovalo da je vidljiv jedino kada prođe mrak. Za kristale olivina kaže se da su suze vulkanske havajske boginje Pele.
Kao sveopšti lek, peridot će olakšati temperaturu kod groznice, kao i probleme sa žuči. Delotvoran je u slučajevima ujeda insekata, otoka, astme i alergijskih reakcija. Pomaže u lečenju problema sa grudima, srcem i plućima. Koristite peridot da ispunite misli, telo i duh osećajem mira i blagostanja. On će postaviti štit oko vaše Aure. Podiže raspoloženje i usmerava vas na pozitivno gledanje na stvari.
Mali kristali peridota će privući novac i bogatstvo u vaš dom. Peridot u vašoj torbi ili uz vaš mobilni telefon odvratiće džeparoše i pljačkaše. Na poslu peridot može da bude koristan za poslove koji uključuju direktnu prodaju ili konverziju novca.
Peridot pomaže deci da obnove razrušena priljateljstva i imaju manje straha od pritiska vršnjaka. On će umiriti uznemirenu i hiperaktivnu životinju.
Održavanje kristala: Čisti se dva puta mesečno pod mlazom mlake vode oko 5 minuta, a zatim puni na suncu nekoliko sati.
Astrološki znaci: Rak, Ribe.
Čakra na koju se stavlja: srčana.

Karneol


Karneol se koristio u magiji koja je praktikovana u drevnom Egiptu kao zaštita od živih i mrtvih. Oko Horusa je bilo od karneola i verovalo se da štiti od zlih očiju. U doba Rimskog carstva koristio se kao simbol hrabrosti i on se gravirao u obliku lava ili je na njemu bio oslikan veliki vojskovođa.
Karneol zagreva i čisti krv i bubrege, stimuliše zdrav apetit i pojačava fizičku snagu. Ovo je kamen za plodnost i potenciju, oslobađa od menstrualnih bolova i simptoma menopauze i pomaže da se prevaziđu seksualni strahovi koji sprečavaju nastanak orgazma. Karneol oslobađa od zavisnosti svih vrsta. Takođe ublažava artritis, naročito kod muškaraca (za žene je delotvorniji crveni koral).
Karneol donosi blagostanje u svakom pogledu u domove i porodice. Pomaže kod donošenja odluka. Na ovaj kamen se tradicionalno gledalo kao na zaštitnika od požara, oluja i zlobe svih vrsta. Kamen staviti pored ulaznih vrata, u garažu ili na radni sto kako bi zračio pozitivnost. Karneol definiše i jača vaš identitet, tako da vaše pravo „Ja” zrači iz vas bez bojazni ili potrebe da se prilagodite očekivanjima drugih. Otklanja tremu i paniku, kao i negativna osećanja: ljubomoru, zavist, bes, nezadovoljstvo, mržnju...
Karneol inspiriše hrabrost bez agresivnosti, i deluje kao balanser kod osetljive dece i tinejdžera. Karneol takođe ohrabruje plašljive životinje da naprave kontakt sa ljudima.

Održavanje kristala:
 Čisti se dva puta mesečno pod mlazom mlake vode oko 5 minuta, a zatim puni na suncu nekoliko sati.
Astrološki znaci: Ribe, Blizanci, Rak.
Čakra na koju se stavlja: grlena.

Ahat plavi čipkasti


Ahat plavi čipkasti se ponekad povezuje sa Devicom Marijom i zbog toga je ikona majčinstva. U Skandinaviji ahat plavi čipkasti je sveti kamen Nertus, Boginje majke zemlje. Ovaj kristal vas podstiče da govorite istinu i izrazite vaša unutrašnja osećanja. Ahat plavi čipkasti oslobađa od bolova upaljenog grla, reguliše probleme sa tiroidnom žlezdom, glavobolje i bolne ili otečene žlezde na vratu. Potopiti jedan u vodu i ostaviti ga 8 sati i tom vodom ispirati grlo. Ahat plavi čipkasti umiruje stres i stresna stanja, smanjuje visok pritisak, umiruje alergije kože i deluje na probleme sa kostima (artritis, prelomi, skeletni sistem). Otklanja probleme sa vratom i ramenima, upale, infekcije i groznicu.
Lekari bi trebalo da nose ahat plavi čipkasti kako bi povećali svoje energije za lečenje i sprečili iscrpljenost lekara koja se javlja u toku lečenja. Ovaj kamen može da šalje energije mira u mesta zahvaćena ratovima. Trebalo bi ga postaviti na fotografije svetskih vladara kada su na sastancima kako bi kod njih ohrabrili umerenost i uzdržanost.
Na poslu ga upotrebite kada se obraćate javnosti. On vam pomaže da postanete koherentni. Pomaže kod izliva besa drugih prema vama. Dovodi do smirivanja vaših negativnih emocija: ljubomore, besa, zavisti, mržnje, nezadovoljstva... Koristite ga u periodu kada dete uči da govori i da smirite nemirno dete. Smanjuje lajanje kod pasa, cvrkutanje ptica i mjaukanje mačaka. Ahat plavi čipkasti razvija sposobnost da se čuju stvari koje se ne mogu čuti normalnom percepcijom.
Održavanje kristala: Čisti se dva puta mesečno pod mlazom mlake vode oko 5 minuta, a zatim puni na suncu nekoliko sati.
Astrološki znaci: Ribe, Blizanci, Rak.
Čakra na koju se stavlja: grlena.

Izvor: http://www.lovesensa.rs/

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...