Sirup za kašalj koji je moćniji čak i od šerbeta!

Sezona prehlada je već u punom jeku. Nakon kijavice, temperature i zapušenog nosa, ostaje dosadni, naporni kašalj. Srećom, i za njega leka ima i to u narodnoj medicini.

Foto: Guliver/Thinkstock


Ovo je čuveni sirup za kašalj koji je svoju delotvornost mnogo puta dokazao. Napravite ga sami od sastojaka koje verovatno već imate u kući, a mogu da ga konzumiraju i mala deca.

Ovaj prirodni lek možete da pripremite sami, a ukoliko nemate sve potrebne sastojke, možete ih nabaviti u najbližoj prodavnici zdrave hrane ili ih potražite na obližnjoj pijaci.
Trudite se da uz sirup podignete svoj imunitet sokovima od svežeg voća i povrća, a u svoju ishranu uvrstite đumbir, med i cimet. Riblje ulje se takođe pokazalo kao sjajan saveznik u borbi protiv sezonskih viroza.
Dakle, za ovaj čudotvorni sirup protiv kašlja biće vam potrebni sledeći sastojci:
  • 200 g šećera
  • 300 ml vode
  • 6 lovorovih listića
  • 7 prstohvata žalfije
  • 1 kašika belog sleza
  • 1 kašika kamilice

Istopite šećer na laganoj vatri da dobije braonkastu boju. Dodajte vodu i mešajte dok se šećer potpuno ne istopi. Dodajte i ostale sastojke i pustite da vri tri minuta. Sklonite sa ringle i kad se ohladi sipajte u staklenu teglicu koju ćete držati u frižideru. Veća deca i odrasli neka konzumiraju po jednu supenu kašiku nekoliko puta dnevno, manja deca po jednu kafenu kašičicu.

Izvor:lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

BUDITE U KORAK S TRENDOVIMA - Journal de Luxe novostima nastoji vaš život učiniti bogatijim i maštovitijim jer #MItoTAKO