Neka vaše zdravlje “procveta”: Probajte floriterapijuSmall Lavandula angustifolia (Common Lavender) flowers on long stemsLečenje cvetnim esencijama ili floriterapija podvrsta je homeopatije, a podrazumeva ublažavanje mnogih zdravstvenih tegoba prirodnim putem. Harmonija psihe i tela osnovni je cilj ove vrste lečenja. Neka vaše zdravlje ”procveta”

Za bolji san
Lavanda
Ukoliko želite da se naspavate, utrljajte lavandino ulje u kožu. Veruje se da lavanda stimuliše gama-aminobuternu kiselinu u mozgu koja opušta i omogućava san.
Savet: Pomešajte sveže pupoljke lavande s maslonovim uljem koje ste prethodno zagrejali. Kuvajte smesu pola sata, a nakon toga ohladite je i odložite u posudu.
Savet: Pomešajte sveže pupoljke lavande s maslinovim uljem koje ste prethodno zagrejali. Kuvajte smesu pola sata, a nakon toga je ohladite i odložite u posudu. 

Bunch of chamomile (Chamomilla recutita), close-up
Protiv polenske kijavice
Kamilica
Dobro je poznata kao sredstvo za opuštanje, međutim – da li ste znali da kamilica ima svojstvo antihistaminika? Potražite čaj od kamilice s ekstraktom koprive koja takođe ublažava alergijsku reakciju tela.
Savet: Čaj od kamilice s ekstraktom koprive pronaći ćete u prodavnicama zdrave hrane.
Roses Za bolju memoriju
Ruže
Naučnici su ustanovili da su ispitanici koji su mirisali ruže pre spavanja imali bolje rezultate u testovima memorije sledećeg dana. Oni misle da miris ruže stimuliše hipokampus, deo mozga zadužen za memoriju.
Savet: Sami zasadite ruže, a sadnice potražite u rasadnicima.Perfect Purple!
Za lečenje prehlade
Hrizantema
Šolja čaja od ovog cveta, koji je prepun vitamina C, skratiće dužinu trajanja virusne infekcije i zaštitiće vas od prehlade.
Savet: Sadnice hrizantema pronaći ćete u rasadnicima. Ulepšavaće vam baštu još dugo nakon što stigne jesen.
Close up of tropical flowerZa zdravo srce
Hibiskus
Ukoliko svakom obroku dodate ekstrakt hibiskusa, nakon četiri nedelje snizićete nivo holesterola od 4 do 8 odsto. Ovi rezultati mogući su jer hibiskus deluje kao antioksidans.
Savet: Probajte kapsule sa ekstraktom hibiskusa

ThinkstockPhotos-187895644Za bolje raspoloženje
Šafran
U okviru jednog istraživanja naučnici su došli do saznanja da šafran ublažava simptome depresije i može pomoći u lečenju blažih oblika ove bolesti.
Savet: Šafran možete konzumirati u formi čaja.
Ljubicica 142020404
Za lepu kožu
Ljubičica
Zahvaljujući protivupalnim svojstvima, ljubičica vam može pomoći pri lečenju kožnih bolesti poput ekcema.
Savet: Pomešajte nekoliko kapi eteričnog ulja ljubičice s vodom i time se umivajte dva puta dnevno.


Izvor: http://www.lepotaizdravlje.rs/

BUDITE U KORAK S TRENDOVIMA - Journal de Luxe novostima nastoji vaš život učiniti bogatijim i maštovitijim jer #MItoTAKO