Čarobni zimski napitak sa cimetom koji topi kilograme

Da li postoji napitak koji sagorjeva stotine kalorija dok vi sjedite i čitate knjigu? Da, postoji i milioni se kunu u njega!

O da, to je sasvim moguće ako se odvažite i iskoristite ljekovita svojstva cimeta i meda. Iako ste sa zasebnim rezultatima ovih namirnica vjerovatno dobro upoznati, malo je onih koji znaju da kombinacija ova dva sastojaka ubrzava metabolizam i pomaže pri skidanju viška kilograma.

Za pripremu odličnog napitka potrebne su vam dvije velike kašike meda i jedna kašika cimeta, te 250 ml vode.

Preporučene količine mogu i da se mijenjaju, ali važno je da uvijek koristite dvije mjere meda i jednu cimeta. Pripremite onoliko napitka koliko smatrate da vam je potrebno.

Za početak prokuhajte vodu koju valja preliti preko cimeta te prekriti i sačekati da se prohladi. Med dodajte tek kada je napitak ohlađen i imajte na umu da se on nikad ne stavlja u vrelu vodu.

Polovinu napitka popijte prije spavanja, a drugu ujutru prije obroka. I to je sve! Napitak djeluje samo na prazan želudac.


Izvor: vijesti.ba

BUDITE U KORAK S TRENDOVIMA - Journal de Luxe novostima nastoji vaš život učiniti bogatijim i maštovitijim jer #MItoTAKO