Prirodni afrodizijaci

Otkrit ćemo Vam prirodne afrodizijake, biljke koje jačaju naš seksualni nagon. Ove  biljake zapalit će vašu spavaću sobu te vas ispuniti vitalnošću i to u velikim dozama.

Tongkat ali

Eurycoma longifolia
Ova korjenasta biljka potječe iz Malezije i jugoistočnog dijela Azije. Radikalno poboljšava erekcijske funkcije, povisuje razine testosterona i energizira čitavo tijelo. Rezultat – prirodna viagra.

Zlatni korijen

Rhodiola rosea
Pronađena je na području Sibira, a u liječenju se koristi njen korijen. Djeluje energizirajuće na organizam, pojačava seksualnu funkciju i libido. Također, redukuje hormone stresa i na taj način štiti tijelo kao i um.

Johimbe

Pausinystalia yohimbe
Kora ove afričke uvijek zelene biljke, obiluje johimbinima, stimulansom koji vrlo brzo djeluje na naš živčani sistem i intenzivira cirkulaciju krvi u spolnim organima.

˝Horny Goat Weed˝

Epimedium sagittatum
Prema drevnoj legendi ovom kineskom biljkom hranile su se posebno ˝napaljene˝ koze. Njeni listovi imaju sličan efekt kao androgeni hormoni, poboljšavaju erektilnu funkciju, libido i generalnu seksualnu vitalnost.

Ashwagandha

Withania somifera
Korijen ove moćne indijske biljke koristi se već zadnjih 3000 godina za jačanje libida i seksualne vitalnosti. Poboljšava plodnost i zdravlje reproduktivnog sustava te smanjuje stres.

Catuaba 

Erythroxylum catuaba
Ova biljka raste u amazonskim prašumama Brazila, a njena kora se u cijeloj toj regiji koristi kao afrodizijak – za jačanje seksualne moći i vitalnosti.

Zallouh

Ferulis harmonis
Potječe sa Srednjeg istoka, srodna je s peršinom, a raste na nepreglednim stazama planine Harmoun. Ekstrakti njenog korijena sadrže tvari koje šire krvne žile i potiču cirkulaciju te time i seksualni nagon.

Maca

Lepidium meyenii
Ova repolika biljka spada u porodicu hrena, a raste na području Perua. Maca sadržava tvari koje vrlo snažno utječu na seksualnost. Nazivaju je i superhranom, a može se dodavati u pića, kolačiće, palačinke ili bilo kakvu drugu hranu. I male količine njegovo ekstrakta mogu vas održavati cijeli dan.

Ginseng

Panax ginseng
Korijen ove biljke od pamtivijeka je jedan od bisera tradicionalne kineske medicine. Povećava vitalnost cijelog tijela, jača imunitet te seksualnu moć i funkciju. Barem dva znanstvena istraživanja djelovanja ginsenga dokazala su da 900 mg crvenog ginsenga dnevno značajno pomažu u liječenju erekcijske disfunkcije.

Sibirski ginseng

Eleutherococcus senticosus
Sibirski i azijski ginseng, adaptogene biljke, često se koriste kod problema erektilne disfunkcije. Sibirski ginseng vrlo učinkovito jača cijeli organizam i potiče seksualnu želju i funkciju.

Babin zub

Tribulus terrestris

Babin zub ili Tribulus terrestris je samonikli korov. Plod tribulusa koristi se kod erektilne disfunkcije, ali i kod muške neplodnosti što ga čini jednom pravom muškom biljkom, unatoč imenu.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...