Skrovita uvala na Makarskoj rivijeri proglašena je za jednu od najljepših u Europi

  

Cover_Style_fotogenična_plaža_ljeto_2024_Makarska_Makarska-rivijera_plaža_Nugal_more

Jadranska obala krije neke od najljepših morskih destinacija na svijetu, a jedna od njih je (nesumnjivo!) i skrovita uvala na Makarskoj rivijeri koja svake godine privlači sve veći broj putoholičara. Riječ je o plaži Nugal smještenoj u blizini Tučepa do koje se, osim brodom, može doći isključivo – pješice. Osim prekrasnog šljunka i tirkiznog mora, ova jedinstvena uvala ističe se i visokom liticom s koje nakon obilnih kiša teče vodopad. Osim što je postala kulisom najljepših Instagram fotki, čak tri puta uvrštena je na popis najljepših europskih plaža…

 

Lijepa naša nadaleko je poznata po brojnim otocima i očaravajućim plažama koje iz sezone u sezonu bude sve veći interes među stranim turistima.

 

Ukoliko žudite za aktivnim odmorom, debelim hladom, šljunkom i senzacionalnim fotkama, plaža Nugal u blizini Tučepa atrakcija je koju ovog ljeta ne smijete zaobići.

Okružena liticama i šumom, ova šljunčana i pomalo izolirana plaža omiljena je među naturistima jer im pruža privatnost. Nalazi se blizu Tučepa, a do nje, osim brodom, doći ćete spuštajući se kroz bujnu šumu – Park Osejava.

Da je riječ o uistinu posebnoj lokaciji, svjedoči činjenica kako je ova skrovita uvala zapela za oko nekoliko prestižnih magazina.

 

Američki magazin posvećen putovanjima Condé Nast Traveler prije tri  godine ju je uvrstio među top 25 najljepših europskih plaža, a osvojila je i pariški Vogue koji je je svrstao među 8 najljepših hrvatskih plaža. O ovom skrivenom raju pisao je svojedobno i CNN, a čitatelji portala European Best Destinations 2019. godine smjestili su je na treće mjesto omiljenih plaža u Europi.

Spektakularni pogled, kristalno čisto more, netaknuta priroda i izoliranost samo su neki od razloga zbog čega će se 40-minutna šetnja do plaže apsolutno isplatiti, a poželjet ćete ju posjetiti već ovog ljeta.

(coverstyle)

 

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...