Sjajna koža, rumenilo i koketne pjege su makeup trendovi za ljeto

 

Ljeto je idealno vrijeme za osvježenje rutine šminkanja, a ovogodišnji trendovi pozivaju na prirodan izgled i igru sa detaljima. Istražili smo najnovije makeup stilove među stranim influenserima i izdvojili tri najpopularnija trenda ovog ljeta: kožu prirodnog sjaja, izraženo rumenilo i oslikane pjegice.

 

Da bismo ti pomogli da ih savladaš, donosimo savjete vizažista i detaljne korake za postizanje ovih makup trendova.

 

Glowing skin

Koža koja blista zdravim, prirodnim sjajem je must-have ovog ljeta. Na Met Gala događaju, zvijezde poput Jennifer Lopez i Rebecce Hall prikazale su savršene primjere ovog trenda. Da bi sjaj izgledao prirodno i izdržao letnje vrućine, fokusiraj se na lagane tonove i kremaste teksture.

LIFESTYLE_MAGAZIN_LJEPOTA_MAKEUP_MODA_MODERNO_TRENDOVI_LJETO

Kako postići sjajnu kožu:

·       Priprema: Očisti kožu i nanesi hidratantnu kremu.

·       Baza: Koristi blistavu bazu i po potrebi je pomiješaj sa laganim puderom.

·       Konturisanje i rumenilo: Nanesi minimalno konturiranje i kremasto rumenilo na jagodice, nos i kapke.

·       Završni dodiri: Nanesi smeđu maskaru, nude ruž sa sjajem i malo highlightera.

·       Eksperimentisanje: Dodaj svijetle sjenke za dodatni efekt.

 

Fokus na rumenilo

Rumenilo je u centru pažnje ovog ljeta, naglašavajući obraze, vrh nosa i sljepoočnice. Inspirisani revijama i crvenim tepihom, ovaj trend poziva na smjelost i eksperimentisanje sa pozicijom i intenzitetom rumenila.

 

Kako postići savršeno rumenilo:

·       Priprema: Očisti kožu i nanesi hidratantnu kremu.

·       Baza: Nanesi lagani, prozirni puder spužvicom.

·       Rumenilo: Nanesi kremasto rumenilo ispod jagodica i blendaj ga prema vilici i centru nosa. Kombinuj kremasto i suvo rumenilo za intenzivniji efekat .

·       Završni dodiri: Naglasi usne ili oči odgovarajućim nijansama.

Pjegice

Pjegice su postale nezaobilazan detalj u ljetnoj šminki, dodajući razigran i mladalački izgled. Umjesto prirodnog sunčanja, pjegice se sada crtaju pomoću smeđih markera ili olovaka za oči.

 

Kako postići savršene pjegice:

·       Priprema: Očisti kožu i nanesi hidratantnu kremu sa SPF zaštitom.

·       Baza: Koristi lagani ton ili korektor za precizno prekrivanje nesavršenosti.

·       Konturisanje: Nanesi krem paletu za konturisanje, svjetlije nijanse na jagodice i vrh nosa, bronzer na mostić nosa i obraze.

·       Pjegice: Koristi specijalni marker-liner (MARKER olovka za pjege, LACHAVA) sa tankim vrhom za pjegice da bi izgledale što prirodnije.

·       Usne: Upotrijebi nude olovku za usne, izblendaj je i dodaj kap sjajila u sredinu.

Najbolja šminka za ljeto je prekrasan prirodni sjaj, lagano rumenilo s efektom preplanule kože, sjajne usne meke konture i, naravno, pjege. Prva, a samim tim i najvažnija faza je priprema lica. Kožu očistiti jastučićima za piling za hidrataciju i blistavost, kao bazu koristiti emulziju i uvijek SPF kremu, na primjer. Korektor za područje ispod očiju za prikrivanje nesavršenosti, pa sljedeći korak je konturisanje. Korekcija krem ​​paletom, u kojoj na jagodice i vrh nosa treba nanijeti svijetlu nijansu za sjaj, a na mostić, jagodice i obraze bronzer. I konačno, pjege. Uzimamo poseban marker-liner, čiji će ih tanki vrh učiniti što prirodnijim. Za šminkanje usana upotrijebimo golu olovku, izblendamo je i dodamo kapljicu sjaja u sredinu.

(ultra)

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...